Ειρωνική η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης.

11/10/09
Την Τετάρτη 7/10/2009 πραγματοποιήθηκε η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης στο Προεδρικό μέγαρο, πρωτοστατούντος του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου.
Παρευρέθησαν ο πρόεδρος της Δημοκρατίας κ Κ. Παπούλιας, ο πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου, καθώς και όλο το υπουργικό συμβούλιο. Ο Γιώργος Παπανδρέου ψέλλισε τον όρκο, "Ορκίζομαι εις το όνομα της Αγίας και Ομοουσίου και Αδιαιρέτου Τριάδος να φυλώ το σύνταγμα και τους νόμους και να υπηρετώ το γενικό συμφέρον του ελληνικού λαού" ακουμπώντας σκοπίμως το αριστερό του χέρι πάνω στο Ιερό Ευαγγέλιο!
Ο ορθόδοξος χριστιανικός όρκος δίδεται αγγίζοντας με το δεξί μας χέρι το Ιερό Ευαγγέλιο.
Ο αρχιεπίσκοπος δεν έδειξε να εκπλήσσεται, μιας και έχει ήδη ταχθεί με παλιότερη συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής, υπέρ της κατάργησης του θρησκευτικού όρκου, λέγοντας ότι «η κατάργηση του θρησκευτικού όρκου δεν δημιουργεί πρόβλημα στην Εκκλησία».
Ο κ. Παπανδρέου από εδώ και στο εξής, μιας και ουσιαστικά δεν ορκίστηκε σε τίποτα, θα μπορεί να μην φυλά το σύνταγμα και τους νόμους, ούτε βεβαίως να υπηρετεί το γενικό συμφέρον του "άμοιρου" ελληνικού λαού, (του αμερικάνικου όμως, αφού μιλάει και την ίδια γλώσσα!) και να μην νοιάζεται καθόλου για την τιμωρία του Θεού Όρκου που την έδινε σε όσους τολμούσαν και γίνονταν επίορκοι, κατά την ελληνική μυθολογία, αλλά πού να την μάθει αυτή, στο St. Paul της Minnesota, στο Amherst College ή στο London School of Economics;