Άθεα στελέχη της κυβέρνησης στην ορκωμοσία της νέας Βουλής.

14/10/09
Πραγματοποιήθηκε σήμερα η ορκωμοσία των 300 βουλευτών της νέας Βουλής, με μερικά αξιοσημείωτα αλλά αναμενόμενα παρατράγουδα!
Στην τελετή προήδρευσε η απερχόμενη Β' αντιπρόεδρος της Βουλής, κα Έλσα Παπαδημητρίου ενώ χοροστάτησε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, παρουσία μελών της Ιεράς Συνόδου.
Οι χριστιανοί βουλευτές ορκίστηκαν «στο όνομα της Αγίας και Ομοούσιας και Αδιαίρετης Τριάδας να είναι πιστοί στην Πατρίδα και το δημοκρατικό πολίτευμα, να υπακούουν στο Σύνταγμα και τους νόμους και να εκπληρώνουν ευσυνείδητα τα καθήκοντά τους».
Κάποιοι από τους φρεσκοεκλεγμένους "εθνοπατέρες" μας επέλεξαν να μην δώσουν θρησκευτικό όρκο, αυτοί είναι:
Από το ΠΑ.ΣΟ.Κ. οι Γιώργος Παπακωνσταντίνου (υπουργός Οικονομικών), Νίκος Σηφουνάκης (υφυπουργός Υποδομών), Δημήτρης Δρούτσας (αναπλ. υπουργός Εξωτερικών), Σπύρος Κουβέλης (υφυπουργός Εξωτερικών), Φώφη Γεννηματά (υφυπουργός Υγείας), Μαρία Δαμανάκη, Μάγια Τσόκλη και οι δύο μουσουλμάνοι Τσετίν Μαντατζή (Ξάνθης) και Αχμέτ Χατζηοσμάν (Ροδόπης) που ορκίστηκαν στο Κοράνι.
Από το Κ.Κ.Ε. οι είκοσι από τους εικοσιένα βουλευτές αρνήθηκαν, ορκίστηκε μόνο η κα Λιάνα Κανέλη.
Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αποχώρησαν από την αίθουσα της Ολομέλειας και επέστρεψαν λίγο πριν το τέλος της διαδικασίας (τους πειράζει το λιβάνι!).