ΣΥΡΙΖΑ ανθελληνικό και κεμαλικό πολιτικό αστείο.

15/10/09
Αντιλαμβανόμαστε σε κάποιο βαθμό την αγωνία των πολιτευτών για την εκλογή τους. Θα πρέπει όμως να καταλάβουν κι αυτοί ότι σε όλα πρέπει –ελπίζω- να υπάρχει κάποιο μέτρο. Είναι γνωστό το 'ξεβράκωμα' που πέφτει στη Θράκη ενώπιον του τουρκικού προξενείου. Ο …πρωταθλητής όμως φέτος σε αυτό το σπορ, με μεγάλη διαφορά αναδείχθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ. Απολαύστε λοιπόν μερικές από τις επίσημες θέσεις του κόμματος αυτού, όπως τις διαβάζω σε φυλλάδιο στα τουρκικά που διένειμαν στην περιοχή της Ξάνθης.
-Να διαλυθούνε οι δύο υπερνομαρχίες που ιδρύθηκαν έναντι στη μειονότητα.
-Να επιτραπεί η λειτουργία στους συλλόγους που είχαν απαγορευτεί επειδή περιείχαν τον όρο 'τουρκικός'.
-Να εκλέγονται από το λαό, δηλαδή από το προξενείο, οι μουφτήδες.
-Να αποδοθεί αμέσως η ιθαγένεια σε όλους όσους τους είχε αφαιρεθεί με βάση το άρθρο 19 του νόμου περί ιθαγένειας.
-Το ποσοστό του 5 τοις χιλίοις για τους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ να γίνει 10. Οι διορισμοί (των μειονοτικών) να γίνονται μόνο στη Θράκη και να τεθεί ως όρος η γνώση της τουρκικής γλώσσας.
-Να ανοίξει τμήμα Τουρκικής Φιλολογίας σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Δημοκρίτειο.
-Να κλείσει η Ειδική Παιδαγωγική Ακαδημία Θεσσαλονίκης (ΕΠΑΘ), και να καταργηθεί ο συντονιστής μειονοτικής εκπαίδευσης.
-Να επιλυθούνε τα επαγγελματικά και κοινωνικά προβλήματα (εξασφάλιση δασκάλων τουρκικών, τζαμιά και νεκροταφεία) των μειονοτικών που διαβιώνουν σε διάφορες περιοχές στη χώρα (ειδικά στο Γκάζι στην Αθήνα).

Θα ήταν όμως χρήσιμο να αναφέρουμε επιγραμματικά και το τί καταλογίζουν στο ίδιο φυλλάδιο οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ στα δύο κόμματα εξουσίας.
Ας δούμε λοιπόν μερικές από τις κατηγορίες:

"Αυτοί είναι που έκλεισαν τους συλλόγους μας επειδή είχαν τον όρο 'τουρκικός' στην ονομασία τους. Γυρίζουν την πλάτη στο αίτημα μας για δίγλωσσα (ελληνικά και τουρκικά) σχολεία. Αυτοί είναι εκείνοι που ίδρυσαν τις υπερνομαρχίες για να εμποδίσουν την εκλογή Τούρκου νομάρχη. Δεν αποδέχονται την ιδιαιτερότητα και την αυτονομία των μειονοτικών σχολείων. Αυτοί είναι εκείνοι που παράγουν πολιτικές που αρνούνται τον Τουρκισμό και την εθνική μας ιδιαιτερότητα".

Μάλιστα...
Δηλαδή για να καταλάβουμε, αν έγραφε αυτές τις θέσεις ο Τούρκος πρόξενος, θα έγραφε τίποτε διαφορετικό; Βέβαια με την μηδενική αποδοχή που έχουν οι θέσεις του κόμματος αυτού στους χριστιανούς της Θράκης, ε που αλλού να στραφούν οι έρμοι….
Ας δούμε τι πήραν λοιπόν οι χριστιανοί και μουσουλμάνοι (Τούρκοι κατά δήλωση τους) υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ.

Ροδόπη
Υποψήφιος Ψήφοι
ΜΟΥΣΤΑΦΑ ΜΟΥΣΤΑΦΑ 2296
ΛΑΦΤΣΗ ΕΛΕΝΗ 312
ΚΟΥΤΑΒΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ 258
ΓΙΟΥΡΤΣΟΥ ΤΖΕΛΑΙΝΤΙΝ 146
ΠΥΛΙΑ ΜΑΡΘΑ 55

Ξάνθη
ΖΕΙΜΠΕΚ ΧΟΥΣΕΙΝ 1138
ΜΑΛΚΟΤΣ ΧΑΣΑΝ 869
ΚΕΧΑΓΙΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ(ΕΒΙΤΑ) 290
ΚΑΛΙΑΜΠΑΚΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ 269
ΚΑΡΑΝΑΣΟΥ-ΜΠΑΤΖΑΚΙΔΟΥ ΜΑΡ 256

Τα νούμερα δείχνουν πως αν δεν είχαν 'δυνατά' ονόματα μουσουλμάνων υποψηφίων θα καταβαραθρωνόταν. Αλλά αυτό είναι δικαιολογία για να πρεσβεύεις όλες τις θέσεις αυτών που επιβουλεύονται την πατρίδα σου; Και κάτι ακόμα (και δεν ισχύει φυσικά μόνο για τον ΣΥΡΙΖΑ). Όταν προβάλλεις σαν κόμμα στην Θράκη υποψηφίους που διαλαλούνε παντού τον τουρκισμό τους, παραβλέποντας το εθνικό συμφέρον αλλά και την πραγματικότητα, μετά φταίει η Τουρκία όταν μιλάει για τουρκική μειονότητα. Και για αυτή σας την πράξη πως πρέπει να σας χαρακτηρίσουμε;

ΞΕΝΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ από το infognomonpolitics.blogspot.com με τίτλο:
Ο κεμαλισμός του ΣΥΡΙΖΑ.