Στο εκτελεστικό απόσπασμα χιλιάδες εκπαιδευόμενα ελληνόπουλα.

26/10/09
Οι απελθούσες κυβερνήσεις του ΠΑ.ΣΟ.Κ. άφησαν κληρονομιά στην νεοεκλεγείσα τότε (2004) κυβέρνηση της Ν.Δ. 250.000 όμηρους συμβασιούχους του δημοσίου.
Ο Κώστας Καραμανλής εφαρμόζοντας την προεκλογική του δέσμευση ότι θα τακτοποιήσει αυτούς που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, μονιμοποίησε κατευθείαν 33.500 από αυτούς τους συμβασιούχους.

Σήμερα οι πράσινοι νεοκαταληψίες της εξουσίας, δίχως ούτε ένα σκίρτημα του ματιού τους, στέλνουν στην απόλυτη ανέχεια της ανεργίας, ανασφάλιστα ελληνόπουλα πτυχιούχους των 450 ευρώ, γιατί άκουσον άκουσον, είναι δέσμιοι σε ένα ιδιότυπο καθεστώς εργασιακής δουλείας.
Όπως δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο πράσινος εργατολόγος Αλέξης Μητρόπουλος για το ζήτημα των stage, «δεν είναι θέμα δικηγόρων, αλλά πολιτικό». Ο κ. Μητρόπουλος υπογράμμισε ότι πρέπει να τους αναγνωριστεί ως ασφαλιστέα είτε μέρος είτε ολόκληρη η περίοδος που εργάστηκαν, να αμειφθούν και να πάρουν επίδομα ανεργίας.

Μια "σοβαρή-συγκροτημένη" πολιτεία που δαπανά πόρους για την επαγγελματική κατάρτιση ικανών στελεχών είναι αδιανόητο να μην τα αξιοποιεί στην δημόσια διοίκηση, που εξακολουθεί να χωλαίνει και να δυσχεραίνει την ανάπτυξη του τόπου.
Με αυτή τη λογική, Mr. Jefry, δώστε εντολή στον υπουργό υγείας να απολύει όποιον γιατρό του Ε.Σ.Υ. περιθάλπει ετοιμοθάνατο ασθενή, για να μην πάνε χαμένες και οι γάζες!!!
Ήμαρτον...

Και για να μην λησμονούν οι "παλιοί" και να μαθαίνουν οι νεότεροι, στο παρελθόν η "αξιόλογη" κυβέρνηση του Κ. Σημίτη (στο ΠΑ.ΣΟ.Κ. δεν ανήκει ακόμα;) με το νόμο 2738/1999 προχώρησε στη μονιμοποίηση, σε ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά σε 2.500 εκπαιδευόμενα πράσινα παιδιά, που είχαν 16 μήνες προϋπηρεσία μέσω των προγραμμάτων STAGE στους ΟΤΑ.

Επίσης, αγαπητοί-αυτοαποκαλούμενοι ως προοδευτικοί, μην ξεχνάτε ότι στην ομάδα των νεοαπολυμένων, πρώην εκπαιδευόμενων ελληνόπουλων, υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις επιστημόνων με χρόνια σπουδών και μεταπτυχιακά που τοποθετήθηκαν σε αυτά τα "παράνομα" προγράμματα STAGE, που κυβέρνησή σας τα δημιούργησε κατά το παρελθόν, εβρισκόμενοι σε καθεστώς μακροχρονίως ανέργου, άνω των 12 συνεχόμενων μηνών ανεργίας δηλαδή.

Εάν το κράτος που εκλεχτήκατε να "αναδομήσετε", ως πρώτο βήμα επιλέγει να λειτουργεί εκδικητικά απέναντι σε νέους επιστήμονες μακροχρονίως ανέργους, εάν ο ορισμός του κράτους δικαίου που ευαγγελίζεστε, συνάδει με τα πρώτα δείγματα αντεθνικής και αντιλαϊκής πολιτικής που εφαρμόζετε, να ξέρετε ότι ο ελληνικός λαός και μνήμη έχει πλέον και την ανάλογη οξυδέρκεια, να σας στείλει εκεί που ανήκετε...
--->>----------------------------------------------------------->>>>>>>>>>>>>> Saint Paul Minnesota, U.S.A.