Ισλαμικός νόμος: 20χρονη λιθοβολήθηκε μέχρι θανάτου.

20/11/09
Με λιθοβολισμό μέχρι θανάτου τιμωρήθηκε μια 20χρονη διαζευγμένη κοπέλα στη Σομαλία με την κατηγορία για μοιχεία.
Ο λιθοβολισμός έγινε μπροστά σε 200 άτομα από Ισλαμιστές ύστερα από απόφαση του δικαστή, που ανήκει στην στρατιωτική ομάδα al-Shabab, υποστηρίζοντας ότι η νεαρή διατηρούσε δεσμό με έναν 29χρονο.

Ο ίδιος είπε πως εκείνη έφερε στον κόσμο τον καρπό του έρωτά της με το νεαρό και κρίθηκε ένοχη για μοιχεία. Ο σύντροφός της τιμωρήθηκε με 100 μαστιγώματα, όπως μετέδωσε το BBC.

Η συγκεκριμένη ομάδα ελέγχει το μεγαλύτερο μέρος της Σομαλίας στην οποία ισχύουν αυστηρά οι νόμοι του Ισλάμ.

Λίγο πριν λιθοβοληθεί η 20χρονη, θάφτηκε μέχρι το λαιμό στην περιοχή Wajid, 400 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πρωτεύουσας Mogadishu.

Στη Σομαλία όποιος έχει παντρευτεί ή έχει χωρίσει και στη συνέχεια κάνει δεσμό με κάποιον άλλο τότε θεωρείται μοιχεία «αδίκημα» που τιμωρείται με θάνατο δια λιθοβολισμού. Παράλληλα, ο μη παντρεμένος που έχει προγαμιαίες σχέσεις τιμωρείται με 100 μαστιγώματα.

Επιπλέον, λίγες μέρες πριν ένας άνδρας λιθοβολήθηκε στην περιοχή Merka μέχρι να πεθάνει ενώ η κοπέλα του θα έχει την ίδια τύχη μετά τη γέννηση του παιδιού τους. Άλλοι δυο άνδρες τιμωρήθηκαν με τον ίδιο τρόπο αυτόν τον μήνα με την κατηγορία για κατασκοπεία.

Υπενθυμίζεται πως η χώρα δεν έχει λειτουργούσα εθνική κυβέρνηση εδώ και 18 χρόνια.

ΠΗΓΗ: cosmo.gr