Η Κύπρος ήταν, είναι και θα είναι για πάντα Ελληνική.

28/11/09
Σε παλαιότερο άρθρο μου υπό τον ίδιο τίτλο, ημερομηνίας 26.8.2006 είχα εκθειάσει την τόλμη και τον πατριωτισμό των λιγοστών οπαδών του Α.Π.Ο.Ε.Λ. που είχαν συνοδεύσει την ομάδα στον εκτός έδρας αγώνα με την Τουρκική "Τρανσοσπόρ". Οι ηρωικοί οπαδοί του Α.Π.Ο.Ε.Λ. είχαν τότε σχηματίσει με τις φανέλες τους την φράση… «Η ΚΥΠΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ». Ο καθένας από αυτούς είχε από ένα γράμμα στο στήθος και στάθηκαν δίπλα ο ένας στον άλλον για να σχηματιστεί το πιο πάνω σύνθημα που δεν ήταν μόνο αποτυπωμένο στις φανέλες αλλά και στις ψυχές τους.

Έγραψα τότε: «Σε μια φευγαλέα σκηνή, είδαμε στα πρόσωπά τους την Ελληνική λεβεντιά. Δεν ήταν μόνο ποδόσφαιρο αυτό που βλέπαμε. Ήταν άλλη μια επιβεβαίωση του ότι... παρά τις αντιξοότητες, ο αγώνας για να παραμείνει η Κύπρος Ελληνική, συνεχίζεται.» Και τότε κάποιων ξίνισαν τα μούτρα, επειδή οι οπαδοί του της Ελληνικής ομάδας του Α.Π.Ο.Ε.Λ. (Αθλητικός Ποδοσφαιρικός Όμιλος Ελλήνων Λευκωσίας) κρατούσαν Ελληνικές σημαίες και ήθελαν τόσο πολύ με την πράξη τους αυτή να τονίσουν ότι η Κύπρος είναι Ελληνική. Ενοχλήθηκαν, ίσως γιατί ήταν πιο νωπό το δημοψήφισμα του 2004, το Ελληνοπρεπέστατο "ΟΧΙ" που εισέπραξαν, η κατάκτηση του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου από την Ελλάδα και η θάλασσα των Ελληνικών σημαιών που εμφανίστηκε όλως αιφνιδίως στην Κύπρο, στους πανηγυρισμούς που ακολούθησαν.

Τρία χρόνια μετά και ιδιαίτερα μετά την ανάληψη της εξουσίας από το διεθνιστικό Α.Κ.Ε.Λ., διαπιστώνουμε ότι οι προσπάθειες για τον αφελληνισμό της Κύπρου όχι μόνον συνεχίζονται αλλά έχουν εντατικοποιηθεί. Δυστυχώς, σε κάποια σημεία φαίνεται να υπάρχει ταύτιση απόψεων με τους κακούς δαίμονες του Ελληνισμού, Τούρκους και Αγγλοαμερικάνους. Οι κυβερνώντες έχουν επιδοθεί σε μια εκστρατεία αφελληνισμού της Κύπρου, με την αλλαγή των βιβλίων της ιστορίας και την μεθοδευμένη κατάργηση της ελληνοκεντρικής παιδείας μέσω μιας ύποπτης εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης. Στόχος τους, να "ανακαλυφθεί" το νέο έθνος των Κυπρίων, έχουν δε την ψευδαίσθηση ότι μ’ αυτό τον τρόπο η "λύση" που επιδιώκουν έχει περισσότερες πιθανότητες να περάσει και να λειτουργήσει.

Οι θιασώτες του αφελληνισμού δεν παρέλειψαν δηλαδή, να κάνουν την απαραίτητη προεργασία. Άλλωστε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας φρόντισε αρκετές φορές σε δηλώσεις του, να τονίσει ότι «… θα πρέπει να το χωνέψουμε ότι η Κύπρος δε θα κυβερνάται από τους Έλληνες.» Η τελευταία "προσφορά" που έκανε για να βοηθήσει τον "σύντροφο Ταλάτ", της εκ περιτροπής προεδρίας με σταθμισμένους ψήφους είναι απόδειξη ότι ένιωσε ότι είχε επιτέλους προετοιμαστεί αρκετά το έδαφος για την προαναγγελθείσα "χώνεψη" (από μέρους μας) της εκ περιτροπής προεδρίας (βασικά του γεγονότος ότι η Κύπρος θα κυβερνάται από Τούρκους).

Τα όσα τραγελαφικά βιώσαμε πρόσφατα με την καταγγελία του Α.Π.Ο.Ε.Λ. στην ΟΥΕΦΑ για τις Ελληνικές σημαίες στον αγώνα με την ΠΟΡΤΟ δεν είναι άσχετα με τα πιο πάνω (την αναληφθείσα προσπάθεια αφελληνισμού της Κύπρου). Θα πρέπει οι πάντες να αντιληφθούν ότι τέτοια λάθη (δήθεν από άγνοια) δεν γίνονται. Κάποιοι σκέφτηκαν αυτό το "κόλπο" για να μετρήσουν αντιδράσεις. Γιατί είναι φανερό πως εκτιμούν ότι η εθνικοφροσύνη των Ελλήνων της Κύπρου στέκεται εμπόδιο στην προώθηση των ύπουλων σχεδίων που έχουν εκπονήσει για να καταστρέψουν την Κύπρο (εξυπηρετώντας Τουρκικά και Αγγλοαμερικανικά συμφέροντα).

Εκτιμούν ότι Εθνικά σωματεία όπως ο Α.Π.Ο.Ε.Λ. στέκονται εμπόδιο στα σχέδια των εχθρών της Κύπρου και πρέπει να πληγούν για να εκλείψουν τα όποια προπύργια Ελληνικής αντίστασης. Έχουν δυστυχώς συμμάχους εντός των τειχών στις επιδιώξεις τους αυτές. Δεν είναι αποκυήματα της φαντασίας μας αυτά. Είναι ηλίου φαεινότερο ότι κάποιοι με τετράγωνη λογική (την ψυχρή λογική της επιβολής της θέλησης του ισχυρού) επιδιώκουν να απονευρώσουν Εθνικά, σταδιακά και με μέθοδο, τους Έλληνες της Κύπρου. Σε αυτή την χρονική περίοδο, ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη οι συνομιλίες για εξεύρεση "λύσης" Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας (η οποία καθιστά την Ελληνική πλειοψηφία του 82% σε ισότιμο συνέταιρο της Τουρκικής μειοψηφίας του 18% και μετατρέπει την Ελληνική Κύπρο σε συνεταιρικό κράτος με τους Τούρκους), φρονούν ότι θα πετύχουν πολλά εάν πλήξουν τα "εθνικά αποθέματα" των Ελλήνων Κυπρίων. Σκέφτηκαν ότι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος να ενεργοποιήσουν (εκ νέου) αυτή την ανίερη προσπάθεια αφελληνισμού των "ιθαγενών", είναι να διωχθεί η Ελληνική σημαία.

Είναι τόσο δύσκολο να αντιληφθούν οι κυβερνώντες (και άλλοι συνοδοιπόροι τους στην φρούδα επιδίωξή τους για "λύση" Δ.Δ.Ο.) ότι αυτή η συμπόρευσή τους με τα ξένα συμφέροντα θα αποβεί μοιραία για τον Κυπριακό Ελληνισμό; Είναι τόσο δύσκολο να καταλάβουν ότι ό,τι ο προτεινόμενος αυτός αφελληνισμός της Κύπρου που προωθείται μανιωδώς από τους αγγλοαμερικάνους, αποτελειώνει τον Κυπριακό Ελληνισμό και επαναφέρει στην Κύπρο την Τουρκοκρατία;

Ας το βάλουν όμως όλοι καλά στο μυαλό τους: Ο Ελληνισμός της Κύπρου δε θα πάψει να αντιστέκεται. Η Κύπρος είναι Ελληνική! Το γράφει η ιστορία στα βιβλία, το γράφουν τα αγγεία στα μουσεία, το γράφουν κι οι πέτρες στους αγρούς. Παρά τις σατανικές μεθοδεύσεις τους, με τα σχέδια Ανάν τους, παρά την πλύση εγκεφάλου που επιχειρείται με τον έλεγχο των Μ.Μ.Ε., παρά τους "πιασμένους" της ΟΥΕΦΑ και των Βρυξελών, η καρδιά, ο νους μας, το αίμα που ρέει στις φλέβες μας, τα κόκαλα μας, παραμένουν προς πείσμα τους Ελληνικά.

Παρακαλώ όπως συμπεριλάβετε το πιο πάνω άρθρο στην εφημερίδα σας. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Πανίκος Ελευθερίου – Άσσια – Κατεχόμενη Αμμόχωστος (19.11.09)

ΠΗΓΗ: antibaro.gr