Βρήκαν λεφτά και ηρεμία και το έριξαν στις γέννες.

14/11/09
Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μια συνεχής αύξηση του πληθυσμού της Ελλάδας, που από την μια συντελείται λόγω της συνεχούς ανάπτυξης της ιατροφαρμακευτικής αγωγής, με συνέπεια την αύξηση των ηλικιακών ορίων διαβίωσης αλλά και με την επανείσοδο πολλών χιλιάδων Παλιννοστούντων από χώρες της πρώην Ε.Σ.Σ.Δ.

Την ίδια στιγμή οι γεννήσεις των Ελληνίδων μανάδων ακολουθούν μη αναστρέφουσα αρνητική πορεία.

Χάριν στις γεννήσεις των αλλοδαπών το ισοζύγιο γεννήσεων/θανάτων είναι σήμερα θετικό στη χώρα μας κατά 13.000 άτομα.

Οι αλλοδαπές μητέρες, αφού βρήκαν ένα γόνιμο και ασφαλές περιβάλλον στην Ελλάδα σε σχέση με τις χώρες καταγωγής τους, πραγματοποιούν δεκαπλάσιες γεννήσεις από τις Ελληνίδες, με πρώτες στη λίστα τις Αλβανίδες ακολουθούμενες από τις Ρουμάνες, Βουλγάρες κτλ.

Το 2004 οι γεννήσεις αλλοδαπών στην Ελλάδα κυμαινόταν στο 15,95% του συνόλου γεννήσεων, ενώ σήμερα σκαρφάλωσε στο 18,21% με πρόβλεψη να ακολουθεί συνεχώς αυξανόμενη πορεία.

Σήμερα στα ελληνικά σχολεία φοιτά άγνωστος αριθμός αλλοδαπών μαθητών, σε πολύ λίγα χρόνια όμως, μην εκπλαγείτε αν το 70% και πλέον των μαθητών στα ελληνικά σχολεία, είναι παιδιά μεταναστών.

Η Ιταλία, αφού έφτασε σε σημείο το δημόσιο δημοτικό σχολείο της Ρώμης, Κάρλο Πιζακάνε, σε σύνολο 180 μαθητών, οι 165 να προέρχονται από οικογένειες μεταναστών, εφάρμοσε από τη νέα σχολική χρονιά κανονισμό, σύμφωνα με τον οποίο η παρουσία των αλλοδαπών μαθητών δεν θα υπερβαίνει το 30% του συνολικού αριθμού των μαθητών κάθε τάξης.

Εδώ, η κ. Υπουργός ούτε που πρόκειται να νοιαστεί, κάθε άλλο βέβαια, αφού μια τέτοια εξέλιξη, διευκολύνει την ευόδωση του "θεάρεστου" έργου της...