Κρυάδα στη Σερβία για τον πρόεδρο της ΦΥΡΟΜ, κι αποχώρησε...

20/11/09
Σκόπια 19 Νοεμβρίου 2009
Ο πρόεδρος Gjorge Ivanov είναι βαθύτατα απογοητευμένος από τη χθεσινή δήλωση του υπουργού Εξωτερικών της Σερβίας Βουκ Γέρεμιτς, ότι το Βελιγράδι υποστηρίζει τη στάση της Ελλάδας σχετικά με την ονομασία του κρατιδίου των Σκοπίων. Ο Σκοπιανός πρόεδρος παρέστη την Πέμπτη 19 Νοεμβρίου στην τελετή ταφής του Πατριάρχη της Σερβίας Παύλου στο Βελιγράδι, μετά από πρόσκληση που δέχθηκε από τον Σέρβο ομόλογό του Μπόρις Τάντιτς.
Μετά από αυτή την δήλωση, ο Σκοπιανός πρόεδρος ακύρωσε την συμμετοχή του στην τελετή υποδοχής που διοργάνωνε ο υπουργός Εξωτερικών Βουκ Γέρεμιτς για όλους τους ξένους αξιωματούχους.

Μετά από συνάντηση του Έλληνα υφυπουργού Εξωτερικών, Δημήτρη Δρούτσα με τον Σέρβο ομόλογο του Βουκ Γέρεμιτς δήλωσε χθες, ότι η χώρα του υποστηρίζει την ελληνική θέση στη διαφωνία σχετικά με το όνομα των Σκοπίων και η Αθήνα μπορεί να υπολογίζει στην υποστήριξη του Βελιγραδίου.

"Αν η Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της «Μακεδονίας», χρειάζεται ένα ψέμα, προκειμένου να υπάρχει, τότε η ύπαρξή της είναι περιττή."
Marcus A. Templar (23 Μαρτίου 2007)

ΠΗΓΗ: taxalia.blogspot.com