Ισοπολιτεία των μεταναστών με τους Έλληνες.

11/11/09
Μέτρα για την "ισοπολιτεία των μεταναστών με τους Έλληνες" ! ανακοίνωσε η υφυπουργός Εσωτερικών, Θεοδώρα Τζάκρη, μιλώντας από το βήμα του Φόρουμ της Κοινωνίας των Πολιτών.

Σύμφωνα με «Το Βήμα», στις προθέσεις της κυβέρνησης είναι η παροχή ελληνικής υπηκοότητας στα παιδιά των μεταναστών που διαβιούν στη χώρα μας (δηλαδή αρκεί να κατέχουν μια πράσινη κάρτα), ενώ εξαγγέλθηκε η συμμετοχή των μεταναστών στις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης. Η κ. Τζάκρη σημείωσε ότι τα δύο αυτά σκέλη της μεταναστευτικής πολιτικής βρίσκονται υπό επεξεργασία, προκειμένου να πάρουν την οδό της νομοθετικής ρύθμισης.

Να υπενθυμίσουμε ότι η παροχή υπηκοότητας συνεπάγεται αυτομάτως δικαίωμα ψήφου στις εθνικές εκλογές, κατ'επέκταση αυτό που εξαγγέλθηκε ουσιαστικά είναι η αλλοίωση του εκλογικού σώματος τις χώρας, αλλοίωση η οποία και θα ωφελήσει μόνο όσους έχουν ιεραρχήσει ψηλά την πολυπολιτισμικότητα στην πολιτική τους ατζέντα... Η απόδοση υπηκοότητας σε εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες είναι μια εξέλιξη μη αναστρέψιμη, δηλαδή ούτε μια πιθανή κυβερνητική αλλαγή δεν θα μπορέσει να επαναφέρει το status quo ante.

Η δήλωση ότι η νομοθετική ρύθμιση είναι προ των πυλών δυστυχώς έρχεται να επιβεβαιώσει ορισμένες δυσοίωνες προβλέψεις που κάναμε πριν 4 και 2 μήνες αντίστοιχα για την πολιτική του Γ. Παπανδρέου στο θέμα της λάθρομετανάστευσης και το διακύβευμα των εθνικών εκλογών. Εκμεταλευόμενη την έλλειψη στιβαρής αξιωματικής αντιπολίτευσης η κυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ. επιχειρεί στην ουσία την κατάλυση του εθνικού χαρακτήρα του κράτους ένα μήνα μόλις μετά τις κάλπες. Στελέχη της κυβέρνησης είχαν ξεκινήσει σειρά δηλώσεων την επομένη των εκλογών για να μετρήσουν πιθανώς αντιδράσεις και για να προετοιμάσουν την κοινή γνώμη για την επερχόμενη αλλαγή. Φαίνεται ήρθε η ώρα οι προθέσεις να γίνουν πράξεις...

Να θυμίσουμε μερικές απο αυτές δηλώσεις του προηγούμενου μήνα:
* Δήλωση σοκ Ραγκούση: Ψήφος και σε μετανάστες.
* M.Χρυσοχοίδης: Aπελευθέρωση 1.200 λαθρομεταναστών και απόδοση υπηκοότητας σε παιδιά μεταναστών.

ΞΕΝΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ από το enkripto.com