Ο Ριτζάι μιλάει στη zougla.gr.

18/11/09
Αλκέτ Ριτζάι, ο βαρυποινίτης που δυο φορές οργάνωσε τη «χολιγουντιανή» απόδραση με ελικόπτερο από τις φυλακές Κορυδαλλού, λίγες ώρες μετά τη σύλληψή του, μιλάει μέσα από τα κρατητήρια της Γ.Α.Δ.Α. αποκλειστικά στη zougla.gr.

O βαρυποινίτης ήταν αυτός που φυγάδευσε το συγκρατούμενό του, Βασίλη Παλαιοκώστα, ρυθμίζοντας και την τελευταία λεπτομέρεια, για να μην αντιληφθεί το παραμικρό κανείς από τους διώκτες τους.

Ο Αλβανός μίλα για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες εισέβαλαν οι άνδρες των ΕΚΑΜ στην εξοχική κατοικία – κρησφύγετο, στο Άνω Σούλι Γραμματικού, και αποκαλύπτει την πεποίθησή του πως οι ειδικές δυνάμεις πρέπει να φρόντισαν να «ραντίσουν» πρώτα το χώρο από κάποια χαραμάδα με αναισθητικό αέριο, έτσι ώστε να κάμψουν την αντίδρασή του.

Παρόμοια μέθοδος, σύμφωνα με το Ριτζάι, πρέπει να χρησιμοποιήθηκε και στα τρία σκυλιά που ήταν έξω στον κήπο, τα οποία δε γαύγισαν από την έντονη αστυνομική παρουσία.

Είναι φανερό πως με τη φράση «…στην επόμενη», ο Ριτζάι επανέρχεται στη δήλωσή του: «Η μάχη χάθηκε, ο πόλεμος όχι», που μετέφερε ο συνήγορός του στους δημοσιογράφους, προϊδεάζοντας για νέα απόπειρα απόδρασης στο μέλλον.

Από τον Βασίλη Χήτο
ΠΗΓΗ: zougla.gr