Σοβαρά επεισόδια στην Κω με ντόπιους και λαθρομετανάστες.

8/12/09
Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν το Σαββατοκύριακο στην Καρδάμαινα της Κω. Το Σάββατο, Πακιστανοί φέρονται ότι χτύπησαν, έπειτα από λογομαχία μέσα στην καφετέριά του, τον πρώην κοινοτάρχη της περιοχής. Οι περίοικοι επενέβησαν, για να απομακρύνουν τους θερμόαιμους μετανάστες.

Ένα εικοσιτετράωρο αργότερα, δέκα Πακιστανοί επιτέθηκαν με μαχαίρια σε κατοίκους που ενεπλάκησαν στο επεισόδιο της προηγούμενης ημέρας, τραυματίζοντας ελαφρά δύο εξ αυτών. Τα επεισόδια γενικεύτηκαν και στο σημείο έσπευσε η αστυνομία.

Σύσκεψη για την λαθρομετανάστευση.

Τα ιδιαίτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο νομός μας από τον μεγάλο αριθμό λαθρομεταναστών που υποδέχεται ανέδειξε ο νομάρχης Γιάννης Μαχαιρίδης κατά την ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες, υπό την αρμόδια υφυπουργό Εσωτερικών Θεοδώρα Τζάκρη, παρουσία όλων των νομαρχών του Ανατολικού Αιγαίου και του Έβρου. O κ. Μαχαιρίδης ενημέρωσε την υφυπουργό για τις οικονομικές εκκρεμότητες που υπάρχουν σε σχέση με τη στέγαση, σίτιση και μεταφορά των λαθρομεταναστών στα νησιά μας, καθώς το Υπουργείο Εσωτερικών οφείλει το ποσόν των 375.000 ευρώ περίπου για την εξόφληση των εμπλεκομένων επιχειρηματιών σε νησιά της Δωδεκανήσου.

Η υφυπουργός κα Τζάκρη διαβεβαίωσε τον νομάρχη πως η αποπληρωμή θα πραγματοποιηθεί τις αμέσως επόμενες εβδομάδες, κάνοντας γνωστό πως θα υπάρξει ένα νέο σχέδιο φιλοξενίας των λαθρομεταναστών, το οποίο και θα τεθεί υπόψη των νομαρχών προτού εγκριθεί από το Υπουργείο Εσωτερικών.

Παράλληλα, ο κ. Μαχαιρίδης ζήτησε τη λήψη μέτρων για την καλύτερη φύλαξη των θαλάσσιων συνόρων μας και την κινητοποίηση των αρμοδίων οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Τουρκίας, επαναφέροντας την πρότασή του για συνεργασία με τους αυτοδιοικητικούς φορείς της γείτονος χώρας.


ΠΗΓΗ: eglimatikotita.blogspot.com