Τι κρύβεται πίσω από τους βανδαλισμούς και τα επεισόδια.

6/12/09
Ξεκινούν σιγά σιγά και πάλι τα έκτροπα και τα επεισόδια εις μνήμην της περυσινής καταστροφής. Η μανιώδης επίθεση που δέχθηκαν εχθές άνδρες της αστυνομίας από 40 κουκουλοφόρους με λοστούς και σφυριά επιβεβαιώνει ότι πρόκειται για ψυχοπαθή άτομα. Δεν υπάρχει ισορροπημένος άνθρωπος που να επιτεθεί, ιδιαίτερα με τέτοια λύσσα κατά αγνώστου.

Είναι "άξιο απορίας" πως 6500 αστυνομικοί δεν μπορούν να αποτρέψουν την δράση 500 άνανδρων πιτσιρικάδων; Για άλλη μια φορά επιτρέπεται στις ομάδες αναρχικών να δράσουν υπό την παρακολούθηση της αστυνομίας.





Πριν ένα χρόνο, καθώς τα φώτα της δημοσιότητας επικεντρώνονταν στα καμένα μαγαζιά, το πόρισμα για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου έδινε άφεση αμαρτιών στους πολιτικούς. Συνάμα, η νομική έρευνα έμπαινε στην κατάψυξη.

Φέτος οι εκδηλώσεις μνήμης του Αλέξη Γρηγορόπουλου θα συμπέσουν με ένα άλλο γεγονός ύψιστης σημασίας για το μέλλον της Ελλάδας: Στις 11-12 Δεκεμβρίου συνεδριάζει η Ευρωπαϊκή Ένωση. Το πιο σημαντικό θέμα που θα συζητηθεί είναι αν η Τουρκία πληροί της προϋποθέσεις που ετέθησαν το 2005 ώστε να λάβει πρόσκληση ένταξης στην Ένωση.

Βάσει της λογικής αυτής, η Ελλάδα θα πρέπει να αρνηθεί την πρόσκληση για ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε.. Όμως όλοι όσοι παρακολουθούν τις πρόσφατες εξελίξεις στα Ελληνοτουρκικά γνωρίζουν ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός πιθανότατα θα στηρίξει την ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας. Η κίνηση αυτή μαγειρεύεται επί μια δεκαετία. Παραταύτα, είναι σχεδόν βέβαιο ότι η θετική εισήγηση της Ελλάδας δεν θα είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στα μάτια των Ελλήνων πολιτών.

Όπως συνέβη πέρυσι στο θέμα του Βατοπεδίου, έτσι και φέτος. Με πρωταγωνιστές τους κουκουλοφόρους, τα ΜΜΕ καλούνται να αποσπάσουν την προσοχή του Ελληνικού λαού από ένα ζήτημα μείζονος εθνικής σημασίας.


ΠΗΓΗ:
ellinopsychos.blogspot.com : 6 Δεκ 2009: Η παράσταση αρχίζει!
ellinopsychos.blogspot.com : Απόψε τα καίμε! Πέρυσι για το Βατοπέδι, φέτος για την Τουρκία!