Εάν υπάρξει Έλληνας ιστορικός του μέλλοντος κι αποφασίσει να γράψει...

9/12/09
Η κυβέρνηση είναι εγκλωβισμένη ανάμεσα στις προεκλογικές της υποσχέσεις, με τα εύκολα λόγια που ξεστόμιζε από τα μπαλκόνια και στην πραγματικότητα.
Πριν δύο μήνες ακούγαμε: «υπάρχουν τα λεφτά, έχω σχέδιο να σας βγάλω από την κρίση, υπάρχουν ανείσπρακτοι φόροι 30δις και εγώ ξέρω πώς θα τους βρω, θα δώσω ώθηση στην οικονομία, δεν χρειάζονται δύσκολες αποφάσεις»…
Τα έλεγαν αυτά έχοντας σαν σκοπό να πείσουν όσο το δυνατόν περισσότερους ψηφοφόρους, ότι υπάρχει εύκολος δρόμος εξόδου από την κρίση και ότι η απελθούσα κυβέρνηση ήταν ανίκανη γι' αυτό και θα εφάρμοζε πολιτική λιτότητας... και τους έπεισαν!
Τώρα βέβαια η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική, τώρα παραδεχόμαστε ότι βρισκόμαστε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης… Πρέπει να πάρουμε δραστικές αποφάσεις στην οικονομία για να αποφύγουμε την πτώχευση.

Με όχημα την οικονομική κρίση, παράλληλα με τους άθλιους κερδοσκόπους που μας κατακλέβουν και δεσμεύουν το μέλλον των παιδιών μας για τους επόμενους αιώνες παίζεται κι άλλο, πιο σκοτεινό παιχνίδι που αφορά τα φλέγοντα εθνικά μας θέματα.
Αυτές τις μέρες διαπραγματεύεται η αναγνώριση των ψευτοσκοπιανών, η είσοδος του τούρκικου ισλαμικού όχλου στην Ε.Ε., η ελληνοποίηση και νόθευση της Ελληνικής φυλής από τους λαθρομετανάστες, η πιθανότητα δημιουργίας μιας παγκόσμιας κυβέρνησης μέσω της διάσκεψης της Κοπεγχάγης…

Ο Έλληνας ακούγοντας ολημερίς κι ολονυχτίς για την οικονομική κρίση, αντιμετωπίζοντας καθημερινές δυσχέρειες στο βόλεμα των προς το ζην, δεν δίνει την πρέπουσα σημασία στις κοσμογονικές αλλαγές που συντελούνται και θα έχουν ανεπανόρθωτες συνέπειες στις μελλοντικές γενεές. Εάν υπάρξει Έλληνας ιστορικός του μέλλοντος κι αποφασίσει να γράψει για τις σύγχρονες μας γενιές των Ελλήνων από το 1960-2009, σίγουρα θα αναρωτηθεί «μα δεν τα έβλεπαν, γιατί δεν έκαναν κάτι, γιατί δεν αντέδρασαν;»

Εφιάλτης