Το αθάνατο Ελληνικό παρακράτος αποτελεί δεκανίκι εξουσίας.

8/12/09
Διαβάζουμε και ηλιθίως αναρωτιόμαστε... σε ποιά Ελλάδα μας βάζετε να ζήσουμε;
Μέσω ποιών αδιαφανών διαδικασιών θα ξανακερδίσει το «κράτος» την πρέπουσα αίγλη του;
Ποιός θα γκρεμίσει τα πολύχρωμα παράλληλα παρακράτη; Αυτοί που ευνοούνται από την ύπαρξη τους;
Σαφώς και όχι...
Εάν όντως τα παρακάτω είναι αληθή στο ακέραιο, λυπόμαστε...


Θυμάστε μια διαρροή ενός απόρρητου εγγράφου που δημοσιεύτηκε στο "Βήμα", την Τετάρτη 11 Μαρτίου 2009 και στο οποίο υπήρχε ανάλυση επικινδυνότητας για 54 φυσικά πρόσωπα και 28 εγκαταστάσεις ως πιθανούς στόχους τρομοκρατικής ενέργειας;

Τότε που το ΠΑΣΟΚ μέσω των διαφόρων «payroll γραφίδων» είχε ανέβει στα κεραμίδια κατηγορώντας την κυβέρνηση της ΝΔ για ανικανότητα, «ρινίσματα μακαρθισμού» και διάφορες άλλες... «Kαρχιμανιές»;

Με την δημοσίευση λοιπόν του απόρρητου έγγραφου προκλήθηκε μεγάλη ταραχή στην Αντιτρομοκρατική, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της 6 Δεκεμβρίου 2009 η εφημερίδα «RealNews», και μετά την πρώτη εσωτερική έρευνα, όλες οι υποψίες έπεσαν σε συγκεκριμένο αξιωματικό, ο οποίος τέθηκε σε διαθεσιμότητα.

Με εντολή του εισαγγελέα ξεκίνησε ποινική προανάκριση κατά την οποία έγιναν άρσεις απορρήτου τηλεφωνικών επικοινωνιών, γραφολογικές εξετάσεις των σφραγίδων του εγγράφου που διέρρευσε, καθώς και ηλεκτρονική διερεύνηση σε όλο το δίκτυο των ηλεκτρονικών υπολογιστών της υπηρεσίας.

Καθοριστική ήταν η κατάθεση γυναίκας αξιωματικού, η οποία ανέφερε στους συναδέλφους της των Εσωτερικών Υποθέσεων ότι ένα βράδυ, κατά την επίμαχη χρονική περίοδο που διερευνούσαν, ο αξιωματικός ενώ ήταν σε κανονική άδεια, επισκέφτηκε το γραφείο του και ζήτησε τον φάκελο που περιείχε το συγκεκριμένο έγγραφο.

Βάσει όλων αυτών των στοιχείων σχηματίστηκε μια ογκωδέστατη δικογραφία 1.000 σελίδων, η οποία διαβιβάστηκε στον εισαγγελέα και στις 5 Μαΐου 2009 ασκήθηκε σε βάρος του αστυνόμου Β' ποινική δίωξη για παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου, αδίκημα που σε περίπτωση καταδίκης επισύρει ποινή φυλάκισης μέχρι πέντε (5) χρόνια, ενώ προβλέπεται ως ποινή από το Πειθαρχικό Δίκαιο της Αστυνομίας, η απόταξη!

Μέχρι και την περασμένη εβδομάδα, ο κατηγορούμενος παρέμενε σε κατάσταση διαθεσιμότητας, αφού -σύμφωνα με τον κανονισμό της Αστυνομίας- από την στιγμή που ασκήθηκε σε βάρος του ποινική δίωξη, δεν ενεργοποιείται η πειθαρχική ποινή της απόταξης, μέχρι την ολοκλήρωση της δικαστικής διαδικασίας.

Όμως, μετά την αλλαγή στην ηγεσία της αστυνομίας από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και την αντικατάσταση του διευθυντή και όλων των τμηματαρχών της Αντιτρομοκρατικής, ο αστυνόμος Β', επανήλθε (παρότι ποινικά κατηγορούμενος) στην υπηρεσία του και μάλιστα στην ίδια ακριβώς θέση που είχε πριν ξεσπάσει όλη αυτή η υπόθεση: σε ένα τμήμα της Αντιτρομοκρατικής που διαχειρίζεται σχεδόν το σύνολο της απόρρητης αλληλογραφίας. Εσωτερικής και... Εξωτερικής!

Παράλληλα, απομακρύνθηκε.... η γυναίκα αξιωματικός που είχε καταθέσει σε βάρος του!!!


ΠΗΓΗ:
politis-gr.blogspot.com
ΤΟ ΒΗΜΑ: Οι 82 πιθανοί στόχοι της τρομοκρατίας.
Real News: Επιστροφή-πρόκληση στην Αντιτρομοκρατική.