Η επίσκεψη του Ολλανδού Geert Wilders διχάζει την κοινή γνώμη στην Τουρκία.

5/12/09
Σχετικά με την επικείμενη επίσκεψη του Ολλανδού πολιτικού Geert Wilders στην Τουρκία, ο οποίος είναι γνωστός σκεπτικιστής σε σχέση με την προσέγγιση κρατών υπό μουσουλμανικό μανδύα, ο Bram Varmeulen ανταποκριτής στην Τουρκία της Ολλανδικής εφημερίδας ΝRC, μεταδίδει:

Ο Wilders είναι μόνο ένας από τους πολλούς Ευρωπαίους πολιτικούς που είναι αντίθετοι στην ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί και η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, που έχουν μεγάλη επιρροή στην λήψη αποφάσεων, είναι αυτοί που φοβούνται και συζητιούνται περισσότερο στην Τουρκία.
«Γνωρίζουμε ότι πολιτικοί όπως ο Wilders τρέφονται με αυτό το είδος "αρνητικής προσοχής". Αλλά τι άλλο μπορούμε να κάνουμε;» είπε ο Burak Ozugergin, δεξί χέρι του υπουργού Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου.

Η Leyla Tavsanoglu είναι Τουρκάλα αρθρογράφος στην ρεπουμπλικανική εφημερίδα Cumhurriyet και δηλώνει: «Φοβάμαι την πολιτική του Ισλάμ».
«Επειδή όλο και περισσότερα χωριά στην Ανατολία απαγορεύουν το αλκοόλ, γιατί συνελήφθει το 80χρονο αφεντικό μου, γιατί κάποιος έβαλε μια βόμβα πάνω από το φράκτη εδώ πριν από 18 μήνες.
Παρ' όλα αυτά το σκεπτικό του Wilders είναι λάθος επειδή φοβάται να δεχθεί την Τουρκία στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Θα χάσουμε τη χώρα αυτή προς το ριζοσπαστικό Ισλάμ και η Ευρώπη θα έχει ένα δεύτερο Ιράν στα σύνορά του. Σίγουρα αυτό δεν είναι αυτό που θα θέλει.»

ΣΧΟΛΙΟ: Τα γνωστά ψευτοδιλλήματα των πονηρών Τούρκων...

Ο Mustafa Akyol είναι αρθρογράφος και αναπληρωτής εκδότης του τουρκικού Daily News και δήλωσε: «Ο Wilders ξεχνά ότι ο Ατατούρκ στην εποχή του [1920-1930] γύρισε το πρόσωπο της Τουρκίας προς τη Δύση, αλλά ότι η Δύση δεν ήταν ένα πολύ ευχάριστο μέρος εκείνη την εποχή. Πολλές από τις ευρωπαϊκές φασιστικές και εθνικιστικές ιδεολογίες της εποχής, όπως το αυταρχικό μονοκομματικό κράτος, είχαν εισαχθεί έτσι στην Τουρκία και οι κοσμικοί Τούρκοι τα κουβαλάνε ακόμα πάνω τους μέχρι τώρα.»

ΣΧΟΛΙΟ: Αφού αδικηθήκατε τόσο εσείς οι "φύσει δημοκράτες" από τις Ευρωπαϊκές επιρροές, τι στο καλό θέλετε και μας ζαλίζετε;

«Το ισλαμικό κίνημα στην Τουρκία έχει αλλάξει σημαντικά από τη δεκαετία του 1990. Η οργή κατά της Δύσης προέρχεται από την οργή εναντίον του αυταρχικού κοσμικού χαρακτήρα του κράτους. Αυτό εξαφανίστηκε μόλις οι μουσουλμάνοι συνειδητοποίησαν ότι η ευρωπαϊκή δημοκρατία θα τους χορηγήσει πραγματικά περισσότερα δικαιώματα. Οι Μουσουλμάνοι είναι οι μεγαλύτεροι οπαδοί της Δύσης εδώ.»

ΣΧΟΛΙΟ: Να που μας έχουν καταλάβει και πατάνε πάνω στις αδυναμίες μας και εμείς τρώμε κουτόχορτο.
Δεν θυμίζει κάτι αυτό;
Όταν μιλάνε μουσουλμάνοι λαθρομετανάστες μπροστά σε κάμερες επικαλούνται ότι "εδώ γεννήθηκε η Δημοκρατία (Δαμοκρατία την λένε συνήθως) επομένως έχουμε ίσα δικαιώματα" (και αφού μας φορτωθήκατε χωρίς να σας ρωτήσουμε φάτε μας στην μάπα, υπναλέοι Γραικύλοι...)
Δείτε πιο κάτω στις "ΠΑΡΑΠΟΜΠΕΣ" τον πολιτικό τους (Δημοκρατικό) πολιτισμό στις χώρες τους και θα καταλάβετε ότι αυτό είναι ένα πρόσχημα που απορρέει από την κουτοπονηριά της φασιστικοισλαμικής αμορφωσιάς ("διαπαιδαγώγησης") τους και μετά τα ξαναλέμε...


ΠΑΡΑΠΟΜΠΕΣ:

  1. Οι μουσουλμάνοι επιβάλουν την κοσμοθεωρία τους με την βία.

  2. Οι Οθωμανοί επέστρεψαν στα Βαλκάνια..."Προς στιγμήν ο Αγαρηνός μέγας"

  3. Μουσουλμάνοι μετανάστες: Θέλουμε περισσότερα από προστασία και λεφτά, θέλουμε να επιβάλλουμε τους νόμους μας εδώ.

  4. Δόγμα Οζαλ, διάλυση της εθνολογικής και κοινωνικής μας συνοχής.

  5. Αγανακτισμένοι δηλώνουν οι λαθρομετανάστες με το Ελληνικό κράτος, έτοιμοι για οργανωμένες διεκδικήσεις.

  6. Ισλαμικός νόμος: 20χρονη λιθοβολήθηκε μέχρι θανάτου.

  7. Φανατισμός και μίσος από τους μουσουλμάνους για ένα σκίτσο.

  8. Αφελληνισμός με εισαγωγή και νομιμοποίηση λαθρομεταναστών.

  9. Η Ελλάδα έχει γίνει το πειραματόζωο των ΗΠΑ.

  10. Μόνο η Ελλάδα εφαρμόζει τη σαρία!




ΠΗΓΗ:
NRC HANDELSBLAND: Opinion leaders in Turkey welcome Wilders visit.
Εφημερίδα NRC HANDELSBLAND
Geert Wilders