Προβοκάτορες ΘΟΥ ΒΟΥ...

25/1/10
Ψύλλο στ' άχερα βρίσκουν απ' τους δορυφόρους τους (με τη νέα τεχνολογία), απ' τους σπιούνους τους (με την παλιά τεχνολογία) και με τη βοήθεια του Θεού (χωρίς καμμιά τεχνολογία) οι Αμερικανοί.

Μόνον τον Μπιν Λάντεν δεν μπορούν να βρουν.

Μήπως στην πραγματικότητα είναι ο ερίφης Καλβινιστής, ζει στο Αϊντάχο και γράφει τον επόμενο κύκλο του LOST;...

Αφού έγραψε για την επαίσχυντη πυρπόληση της Συναγωγής στα Χανιά τις προάλλες η στήλη, λάβαμε δύο τηλεφωνήματα (ένα από συνάδελφο δημοσιογράφο κι ένα από φίλον αναγνώστη) που προσπαθούσαν να μας επιστήσουν την προσοχή στο ενδεχόμενο προβοκάτσιας.

Σχεδόν η στήλη τους αποπήρε (πάντα με τον ευγενικό τρόπο της θείας Φωτούλας): «πάλι συνωμοσιολογίες; πάλι οι κακοί ξένοι που θέλουν το κακό μας;».

Πλην όμως, φευ, είχαν δίκιο! Οπως απεκαλύφθη, οι ένοχοι των δύο εμπρησμών είναι δύο Βρετανοί απ' τη βάση του ΝΑΤΟ (ήδη έχουν συλληφθεί), δύο Αμερικανοί απ' τη βάση των ΗΠΑ (ήδη αναζητούνται, δεν γνωρίζω κι αν -τολμάμε να- καταζητούνται) καθώς και ο συνήθης σε αυτές τις περιπτώσεις δωσίλογος, εθνικόφρων γραισκύλος Ελληνας, όστις τυγχάνει κι αυτός εξωτερικός συνεργάτης στη ΝΑΤΟϊκή βάση.

Κάζο περιωπής!
Να τραβάει τα μαλλιά τής CIA η Μοσάντ και τούμπαλιν.

Οπως γράφει το «ΠΡΙΝ» κι άλλες εφημερίδες, οι προβοκάτορες εμπρηστές κατεγράφησαν από τις κάμερες των καταστημάτων γύρω απ' τη Συναγωγή (σε αυτήν την περίπτωση ο Μεγάλος Αδελφός έβαλε τα χεράκια του κι έβγαλε τα ματάκια του).

...................................

Εννοείται ότι στο μεταξύ το Σταίητ Ντηπάρτμεντ είχε προλάβει να εκδώσει αμέσως ανακοίνωση εναντίον της... «αντισημιτικής Ελλάδος» (τουριστική οδηγία), ενώ στη «Γουώλ Στρητ Τζέρναλ» είχε ήδη στο τσακ μπαμ δημοσιευθεί άρθρο με τίτλο «Η ντροπή (σ.σ.: κι άλλη;) της σύγχρονης Ελλάδας».

Ο συγγραφέας του άρθρου (όπως άλλωστε και οι καθ' ημάς καραγκιόζηδες που ψωμίζονται συκοφαντώντας για αντισημιτισμό όποιον κριτικάρει τα ισραηλινά εγκλήματα πολέμου και ειρήνης) δεν έχασε την ευκαιρία -διότι αυτό είναι το ζητούμενο- να ψέξει αυτό ακριβώς: τη σύγκριση των ισραηλινών πρακτικών με το ναζιστικό προηγούμενο, σύγκριση που στην Ελλάδα έχει πάρει, κατά τον αρθρογράφο, ιδιαίτερες διαστάσεις.

Κάνει λάθος ο καλός αυτός άνθρωπος! Σε όλον τον κόσμο πια, και στην Ευρώπη, και στις ίδιες τις ΗΠΑ, ανάμεσά τους μάλιστα και πολλοί γενναίοι Εβραίοι συγκρίνουν ευθέως τις φασιστικές πρακτικές του Ισραήλ με τις ανάλογες ναζιστικές.

Πολλοί πια αντιλαμβάνονται τη Γάζα ως ένα Στρατόπεδο Συγκέντρωσης, πολλοί φρίττουν με το Τείχος στη Δυτική Οχθη, πολλοί δεν ανέχονται πλέον την αργή, ενίοτε γρήγορη και πάντως συστηματική γενοκτονία των Παλαιστινίων.

Οι συνήθεις κατηγορίες για αντισημιτισμό πέφτουν πλέον στο κενό. Είναι χιλιάδες πια οι γελοιογραφίες, τα άρθρα, οι αναλύσεις σε όλον τον ευρωπαϊκό και αμερικανικό Τύπο που συγκρίνουν τις ισραηλινές πολιτικές με τις ναζιστικές. Οχι πλέον μόνον οι αντιφασίστες ή οι αντισιωνιστές, αλλά εκατομμύρια δημοκρατικοί πολίτες έχουν αντιληφθεί και βλέπουν στο κράτος του Ισραήλ τον διεθνή τραμπούκο που απειλεί με πόλεμο όποιον γουστάρει, που εξαπολύει πολέμους (μάλιστα... προληπτικούς) όποτε γουστάρει, ένα κράτος που, εν τέλει, προσβάλλει βαθειά κι ατιμάζει την ιστορία των ίδιων των Εβραίων -τα πογκρόμ που έχουν υποστεί, το ίδιο το Ολοκαύτωμα.

Ναι! όσον οι Ισραηλινοί θα φέρονται σαν ναζί, πολλοί, όλο και πιο πολλοί, θα τους συγκρίνουμε με τους χιτλερικούς, τα σύμβολά τους, τον αγκυλωτό σταυρό -με ό,τι δηλαδή τους ενοχλεί περισσότερο.

Οταν προ εικοσαετίας περίπου εμφανίσθηκαν οι πρώτες τέτοιες συγκρίσεις (κυρίως με σκίτσα) το κάναμε για να σοκάρουμε -με δέος και τρόμο- για να αφυπνίσουμε, έστω διά της υπερβολής.

Τώρα πια η σύγκριση αυτή γίνεται με (ανήμπορη) οργή, απερίγραπτη αποστροφή κι ελάχιστες ελπίδες. Ισως αυτή η σύγκριση να 'χει πλέον ξεπεραστεί απ' τα πράγματα. Και ναζί να τους λες πια, οι Ισραηλινοί δεν καταλαβαίνουν...

... όπως ούτε οι ναζί καταλάβαιναν.

ΣΤΑΘΗΣ Σ. 25.Ι.2010 stathis@enet.gr
ΠΗΓΗ: ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ


Σημείωση: Οι επισημάνσεις με έντονα γράμματα και οι υπογραμμίσεις όπως επίσης και το εισαγωγικό γραφικό δεν υπάρχουν στο πρωτότυπο άρθρο αλλά έγιναν από εμάς.