Οι Έλληνες θα πάρουν σύνταξη στα 90+ και οι βαλκάνιοι εν Ελλάδι παίρνουν σε μια διετία...

3/2/10
«Αλλοδαπή» βόμβα στο συνταξιοδοτικό.
«Βραδυφλεγής βόμβα στο ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό σύστημα της χώρας είναι οι επτακόσιοι εβδομήντα χιλιάδες περίπου Βούλγαροι, Ρουμάνοι και οι προερχόμενοι από όμορα Βαλκανικά κράτη, που παίρνουν συντάξεις από την Ελλάδα», υποστήριξε κατά την ομιλία του στη βουλή ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ. και βουλευτής Λάρισας κ. Αστέριος Ροντούλης.
Συνεχίζοντας την τοποθέτησή του ο κ. Ροντούλης, μεταξύ άλλων, είπε και τα εξής:
«Οι άνθρωποι αυτοί, ευρισκόμενοι στα τελευταία χρόνια της ασφάλισής τους, για να συμπληρώσουν τα συντάξιμα χρόνια τους, μεταφέρουν την εργασία τους στην Ελλάδα κατά τα δύο τελευταία έτη. Δηλώνουν μόνιμη κατοικία στην Ελλάδα, έτσι ώστε, όταν έρχεται η ώρα της συνταξιοδότησής τους, να λαμβάνουν συντάξεις με βάση τα ελληνικά πρότυπα. Δηλαδή, ενώ στη Βουλγαρία ο Βούλγαρος εργάτης, με βάση τις εισφορές του, θα ελάμβανε 70 ευρώ μέγιστο, στην Ελλάδα λαμβάνει, 486 ευρώ συν το ΕΚΑΣ. Άρα, φτάνει στα 700 ευρώ, προσφέροντας στο ασφαλιστικό σύστημα της χώρας τα ένσημα μόνο δύο ετών.
Η Κυβέρνηση πρέπει να πάρει συγκεκριμένη θέση. Θα συνεχίσει να επιτρέπει αυτή την αιμορραγία των ελληνικών ασφαλιστικών ταμείων; Διότι καλά είναι να λέμε περί εργατικής τάξης, αλλά υπάρχουν και Έλληνες εργαζόμενοι. Και αυτοί είναι εργατική τάξη. Για τους Έλληνες εργαζόμενους δεν θα μιλήσουμε;».