Το επόμενο στάδιο της μειωμένης εθνικής κυριαρχίας που θα ζήσουμε, όπως οι Ισλανδοί.

8/2/10
Σώστε τους κατοίκους της Ισλανδίας...
Η Ισλανδία μπορεί να είναι η πρώτη δυτική δημοκρατία που εξαναγκάζεται σε Νοτιοαμερικάνικου στυλ δουλεία μέσω του χρέους. Το ΔΝΤ, σε συνεννόηση με το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ολλανδία, προσπάθησε με βίαιο τρόπο να αναγκάσει σε πληρωμή, το πρόσφατα πτωχευμένο νησί των 317.000 κατοίκων, σε περισσότερα από 3,6 δισεκατομμύρια λίρες στερλίνες ($6,3 δις), δηλαδή 86.000 δολάρια ανά ισλανδική οικογένεια.

Τα χρήματα αυτά της ζημίας δεν προέρχονται από το δημόσιο χρέος, αλλά από την κατάρρευση ιδιωτικής πολυεθνικής τράπεζας κατά τη διάρκεια της τελευταίας οικονομικής κρίσης.
Το θέμα είναι τόσο σοβαρό που ολόκληρο το έθνος θα κληθεί να ψηφίσει σε δημοψήφισμα στις 6 Μαρτίου 2010.

Στις 30 Δεκεμβρίου 2009, μετά από ασυνήθεις διπλωματικές απειλές, το κοινοβούλιο της Ισλανδίας ψήφισε αναγκαστικά ένα νομοσχέδιο, συμφωνώντας να καταβάλει τα χρήματα, με επαχθείς όρους. Μόνο λίγους μήνες νωρίτερα, το ίδιο κοινοβούλιο είχε συμφωνήσει στο συνολικό ποσό, αλλά με πιο λογικούς όρους.

Ο λαός της Ισλανδίας πρέπει να υποστηριχθεί σε διεθνές επίπεδο, ώστε να μπορέσει να αισθανθεί ασφαλής για να καταψηφίσει τον εξαναγκασμό σε δουλεία μέσω του χρέους. Αν η Ισλανδία καταρρεύσει, δεν θα αργήσει να σημειωθεί το ίδιο και σε άλλες χώρες που υφίστανται τον ίδιο οικονομικό εκβιασμό.

Δείτε περισσότερα και ψηφίστε για την Ισλανδία, σε λίγο θα ζητάμε κι εμείς την βοήθεια τους...