Γιατί τόση βιασύνη να περάσει τα εθνοκτόνα νομοσχέδια ο ΓΑΠ;

10/2/10
Γ. Παπανδρέου: Πάμε σε εκλογές, αν...
Σαφές μήνυμα προς τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ έστειλε την Πέμπτη 14 Ιανουαρίου ο Γ. Παπανδρέου, πως αν δεν εγκρίνουν τις δυο μεγάλες μεταρρυθμίσεις, τον εκλογικό νόμο και το σχέδιο «Καλλικράτης», θα προχωρήσει σε πρόωρες εκλογές.

«Νόμος που δεν ψηφίζεται, πέφτει η κυβέρνηση», δήλωσε κατηγορηματικά ο Γ. Παπανδρέου, όταν ρωτήθηκε τι θα κάνει αν η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ δεν εγκρίνει τις δυο μεγάλες αλλαγές, το σχέδιο «Καλλικράτης» για τη νέα αρχιτεκτονική της τοπικής αυτοδιοίκησης και το νέο εκλογικό νόμο.

Η κατηγορηματική απάντηση του πρωθυπουργού δόθηκε σε διευθυντές εφημερίδων και στην ευθεία ερώτηση τι θα κάνει αν οι αντιδράσεις βουλευτών του ΠΑΣΟΚ στις δυο αυτές μεταρρυθμίσεις οδηγήσουν στην καταψήφισή τους. Ο κ. Παπανδρέου έδειξε αποφασισμένος να προωθήσει τις δυο μεγάλες μεταρρυθμίσεις. Σε διαφορετική περίπτωση, θα πάει σε εκλογές, που θα γίνουν με λίστα υποψηφίων –όπως ο νόμος ορίζει- και όχι με σταυρό προτίμησης, αφού θα προκύψουν σε λιγότερο από 18 μήνες από τον Οκτώβριο του 2009. Κι αυτό γιατί και τα δυο αυτά σχέδια νόμου θα πάνε στη Βουλή μέσα στο 2010. Άλλωστε η κυβέρνηση δηλώνει ότι το Νοέμβριο θα εκλεγούν και οι αιρετοί περιφερειάρχες.

ΠΗΓΗ: agelioforos.gr