Δρόμος προς την κόλαση το ΔΝΤ.

17/2/10
Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ
Ανοιχτή ενθάρρυνση προς τους κερδοσκόπους να επιτίθενται ανελέητα κατά της ελληνικής οικονομίας συνιστά η στάση της ΕΕ και των οργάνων της, που συμπεριφέρονται πλέον απέναντι στην Ελλάδα όπως θα συμπεριφέρονταν σε κατακτημένη χώρα. Τόσο οι απειλητικές αποφάσεις των υπουργών Οικονομίας της Ευρωζώνης (Γιουρογκρούπ) και των «27» (Εκοφίν) όσο και η απόφαση της συνόδου κορυφής της ΕΕ να συμπεριλάβει και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) στους οργανισμούς που ανέλαβαν την κηδεμονία της ελληνικής οικονομίας, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η ΕΕ δεν έδωσε ούτε ένα ευρώ στην Ελλάδα, έχουν προκαλέσει πολύ άσχημη κατάσταση.

Στην πραγματικότητα οι κερδοσκόποι έχουν καταλάβει ότι τουλάχιστον για έναν-δύο μήνες ακόμη η ΕΕ όχι απλώς δεν έχει σκοπό να εμποδίσει την κερδοσκοπία εναντίον της χώρας μας, αλλά αντιθέτως την... ενθαρρύνει! Χρειάζεται τις κερδοσκοπικές επιθέσεις κατά της Ελλάδας η ΕΕ για να διευκολυνθεί ο πολιτικός εκβιασμός που ήδη ασκεί και είναι αποφασισμένη να κλιμακώσει εναντίον της χώρας μας!

Εχουν ήδη αποφασίσει οι επικυρίαρχοι της πατρίδας μας να επιβάλουν και πρόσθετα, ακόμη αγριότερα μέτρα λιτότητας. Η ημερομηνία της 16ης Μαρτίου είναι εικονική. Δεν περιμένουν να ελέγξουν τίποτα, γιατί έτσι κι αλλιώς τίποτα δεν είναι δυνατόν να αποδώσει κανένα μέτρο σε τέσσερις εβδομάδες. Αυτοί έχουν προαποφασίσει τα νέα μέτρα που θα μας επιβάλουν. Θα το πράξουν ισχυριζόμενοι ότι δήθεν τα αποτελέσματα του πρώτου πακέτου μέτρων δεν κρίνονται επαρκή.

Η συμπερίληψη του ΔΝΤ στους κηδεμόνες της χώρας έχει εξαιρετική συμβολική σημασία. Οπου πάει το ΔΝΤ, αφήνει πίσω του ερείπια και εξαθλίωση των λαϊκών μαζών και θέλει η ΕΕ να περάσει το μήνυμα ότι έτσι θα καταντήσουμε κι εμείς.

Στη Λετονία, μια χώρα-φούσκα που δημιούργησε η Σουηδία και οι άλλες σκανδιναβικές χώρες-μέλη της ΕΕ μαζί με τη Γερμανία, δεν έχει μείνει τίποτα όρθιο. Το ΑΕΠ της χώρας κατέρρευσε κατά... 18% (!!!) μέσα σε έναν χρόνο από τη στιγμή που εγκαταστάθηκε εκεί το ΔΝΤ και η ανεργία εκτινάχθηκε στο 22,8% από μόλις 5,6% που ήταν τον Δεκέμβριο του 2007. Συντάξεις, υγεία, παιδεία καταβαραθρώθηκαν από τις περικοπές.

Μαζί τους καταποντίστηκε και το πολιτικό σύστημα, καθώς οι πολίτες σαν τρελοί από τα πλήγματα που δέχονται στρέφονται εναντίον όλων των πολιτικών κομμάτων που ανέχονται την κατοχή της χώρας από το ΔΝΤ.

Η χώρα έχει βουλευτικές εκλογές τον Οκτώβριο και σημειώνεται ένα πρωτοφανές σε παγκόσμια κλίμακα φαινόμενο, σε δημοσκοπικό για την ώρα επίπεδο: Κανένα, απολύτως κανένα πολιτικό κόμμα της Λετονίας στις σφυγμομετρήσεις της κοινής γνώμης δεν ξεπερνά το όριο του... 5% για να μπει στο Κοινοβούλιο!

Κατάρρευση των σοσιαλιστών που είχαν θριαμβεύσει στις εκλογές του 2006 έχει προκαλέσει η υπαγωγή στο ΔΝΤ και της Ουγγαρίας. Οι εκλογές θα γίνουν μέσα στην άνοιξη και αναμένεται οι σοσιαλιστές να συντριβούν χάνοντας τουλάχιστον... 15, 20 ή και περισσότερες εκατοστιαίες μονάδες! Ο σοσιαλιστής πρωθυπουργός Γκιούρτσανι άλλωστε έχει ήδη εκδιωχθεί από τη θέση του. Την Ουγγαρία κυβερνά εδώ και έναν χρόνο κυβέρνηση με έναν «τεχνοκράτη» πρωθυπουργό και πολιτικούς υπουργούς - κάτι σαν το πιο γλυκό όνειρο της... Ντόρας Μπακογιάννη για να αποτρέψει την κομματική ιεραρχία στη ΝΔ εκμεταλλευόμενη μια ανώμαλη πολιτικοοικονομική κατάσταση!

Η κυβέρνηση Παπανδρέου δεν μπορεί να είναι καθόλου σίγουρη ότι θα αποφύγει τη μοίρα των κυβερνήσεων των χωρών που υπήχθησαν στο ΔΝΤ. Ας μην παρασύρεται από τις δημοσκοπήσεις που δείχνουν λαϊκή επιδοκιμασία στα μέτρα που έχει εξαγγείλει μέχρι στιγμής ο πρωθυπουργός.

Αυτά που θα επιβάλει η ΕΕ με το ΔΝΤ θα ξεσηκώσουν οπωσδήποτε καθολική κατακραυγή εκ μέρους σχεδόν όλων των κοινωνικών στρωμάτων και θα μεταστρέψουν την κοινή γνώμη. Αλλωστε στους Γερμανούς δεν στοιχίζει τίποτα να θυσιάσουν τον Γ. Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ...

ΙΣΠΑΝΙΑ
Η «ΕΥΠ» εναντίον των κερδοσκόπων

Αναστάτωση προκάλεσε στο ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα η αποκάλυψη ότι ο Ισπανός πρωθυπουργός Χοσέ Λουίς Θαπατέρο έχει δώσει εντολή στην ισπανική «ΕΥΠ», το Εθνικό Κέντρο Πληροφοριών (CNI), να ερευνήσει ποιοι βρίσκονται πίσω από τις κερδοσκοπικές επιθέσεις κατά της Ισπανίας (ονόματα τραπεζών, μεγαλοκαρχαριών κ.λπ.). «Τίποτα από όσα συμβαίνουν στον κόσμο συμπεριλαμβανομένων των κύριων άρθρων ξένων εφημερίδων δεν είναι τυχαίο ή αθώο», δήλωσε ο αναπληρωτής γ.γ. του ισπανικού Σοσιαλιστικού Κόμματος Χοσέ Μπλάνκο. Λίγες ώρες μετά τη δημοσιοποίηση της πληροφορίας δραστηριοποίησης της CNI, η ελβετική τράπεζα UBS έστειλε σημείωμα στους πελάτες της καταγγέλλοντας... «μακαρθικό κυνήγι μαγισσών»!

ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ