Τα κυκλώματα της πορνείας βρίσκονται πίσω από πολλές ψευδοΕλληνοποιήσεις.

13/2/10
Τις "βάφτιζαν" Ελληνίδες και τις έβγαζαν στην πορνεία
Αναγνώριζαν ως δικά τους ανύπαρκτα παιδιά για να νομιμοποιούν στην Ελλάδα Ρωσίδες, τις οποίες εξέδιδαν σε οίκους ανοχής στη Θεσσαλονίκη!

Μέλη αδίστακτου κυκλώματος μαστροπών έφερναν στην Ελλάδα Ρωσίδες μητέρες και αφού τις «βάφτιζαν» Ελληνίδες (είτε αναγνωρίζοντας τα παιδιά τους, με ταρίφα τουλάχιστον 5.000 ευρώ για κάθε παιδί, είτε εμφανίζοντάς τις ως μητέρες), τις ανάγκαζαν να εργάζονται σε οίκους ανοχής και να τους παραδίδουν όλα τα κέρδη. Και αυτό για να τους ξεπληρώσουν -δήθεν- τα χρήματα που είχε κοστίσει η συμβολαιογραφική πράξη αναγνώρισης τέκνου εκτός γάμου, που γινόταν με πλαστά πιστοποιητικά γέννησης.

Το πολυμελές κύκλωμα μαστροπείας και σωματεμπορίας που εξάρθρωσε το τμήμα Εμπορίας Ανθρώπων της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης χρησιμοποίησε για πρώτη φορά το κόλπο με τα παιδιά κι αυτό πρόδωσε τα μέλη του. Εισαγγελικός λειτουργός έκρινε ύποπτο το όνομα ενός «πατέρα» που είχε καταθέσει έγγραφα αναγνώρισης παιδιού το οποίο αποκτήθηκε εκτός γάμου. Οταν ενημερώθηκε η αστυνομία, διαπιστώθηκε ότι ο συγκεκριμένος είχε… όλως τυχαίως μια περίεργη αγάπη για αλλοδαπά παιδιά, αφού είχε αναγνωρίσει κι άλλα ως δικά του. Ετσι άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι του αδίστακτου κυκλώματος, το οποίο φέρεται ότι έφερε και νομιμοποίησε στην Ελλάδα εννέα Ρωσίδες. Δύο από τα συνολικά δεκαεννιά μέλη συνελήφθησαν με την κατηγορία ότι αναλάμβαναν καθημερινά να μεταφέρουν και να… μοιράζουν τις αλλοδαπές σε οίκους ανοχής της Θεσσαλονίκης.

Οι υπόλοιποι, ανάμεσά τους και ο «εγκέφαλος», αναζητούνται. Τα στοιχεία ταυτότητάς τους είναι γνωστά στις αρχές. Εξάλλου, υπάρχουν πολλά και επιβαρυντικά στοιχεία σε βάρος τους για το πώς στρατολογούσαν τις γυναίκες, πώς αναγνώριζαν τα παιδιά τους και σε ποιους οίκους ανοχής τις έστελναν για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους.

Τρεις από τις αλλοδαπές φιλοξενούνται σε ξενώνα μη κυβερνητικής οργάνωσης, αφού αναγνωρίστηκαν ως θύματα παράνομης διακίνησης με σκοπό την εργασιακή-σεξουαλική εκμετάλλευση.

Με παρόμοιο τρόπο οι αστυνομικές αρχές στην Κοζάνη εξάρθρωσαν άλλο ένα πολυπληθές κύκλωμα μαστροπείας που δρούσε παρόμοια. Το συγκεκριμένο κύκλωμα, που αποτελείτο από δεκαπέντε Ελληνες και πέντε αλλοδαπούς, κατηγορείται ότι έφερε τέσσερις Ρωσίδες στην Ελλάδα. Μόνο που -σε αντίθεση με το πρώτο κύκλωμα- οι κατηγορούμενοι εφάρμοσαν μια γνώριμη τακτική στις αρχές, νομιμοποιώντας τις γυναίκες με εικονικούς γάμους.

ΠΗΓΗ: ESPRESSO