Τα θέατρα θύματα της ζούγκλας της Αθήνας.

12/2/10
Γράφει ο Στέφανος Ληναίος.
Τη ζοφερή κατάσταση που επικρατεί στους δρόμους της τριτοκοσμικής Αθήνας με τους 150.000 και πλέον παράνομους μετανάστες, τους χιλιάδες λαθραίους μικροπωλητές, τις στρατιές ανέστιων που συνωστίζονται στα συσσίτια του Δήμου και την πορνεία που έχει λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις περιέγραψε χθες χρησιμοποιώντας τα πλέον μελανά χρώματα ο δήμαρχος της πόλης, Νικήτας Κακλαμάνης.

Στην εικόνα αυτή, που δεν συμβαδίζει με εκείνη μιας ευρωπαϊκής πρωτεύουσας, έρχονται να προστεθούν τα ναρκωτικά που κάνουν κυριολεκτικά θραύση κυρίως μεταξύ των νέων ανθρώπων και η έξαρση των κρουσμάτων φυματίωσης, ηπατίτιδας και AIDS λόγω της παρουσίας υπερβολικού αριθμού αλλοδαπών στις κατεχόμενες γειτονιές του πάλαι ποτέ «κλεινού άστεως».

Τη χαριστική βολή στο άλλοτε ακμάζον εμπόριο της πόλης δίνουν τα δεκάδες παράνομα καταστήματα που ανοιγοκλείνουν με εκπληκτικούς ρυθμούς υπήκοοι χωρών της Ασίας και της Αφρικής, συμβάλλοντας στη δημιουργία του απόλυτου χάους. Αν συνυπολογίσουμε την εγκληματικότητα που έχει αυξηθεί τουλάχιστον 16,25% μεταξύ του 2007 και του 2008 αντιλαμβάνεται κανείς ότι η Αθήνα τείνει να μετατραπεί σε «εμπόλεμη ζώνη».

Δυστυχώς, θύματα αυτής της ιλαροτραγικής κατάστασης, εδώ και πολλά χρόνια, είναι και τα περισσότερα Θέατρα του Ιστορικού Κέντρου της Αθήνας. Το τελευταίο όμως διάστημα, στις ώρες εισόδου και εξόδου των θεατών, κυριαρχεί ο τρόμος και η φρίκη.

Αδίστακτοι έμποροι ναρκωτικών πουλάνε προκλητικά την πραμάτια τους και εκατοντάδες δυστυχισμένων αλλοδαπών χρηστών, επαιτούν απειλητικά ή "τρυπιούνται" μπροστά στα μάτια των έντρομων θεατών…

Η εικόνα είναι φρικιαστική..

Με αποτέλεσμα οι θεατές να αποφεύγουν τα θέατρα του κέντρου και τα περισσότερα πλέον να υπολειτουργούν ή να είναι έτοιμα να κλείσουν.

Έχουμε διαμαρτυρηθεί, αμέτρητες φορές, σε όλους τους αρμόδιους και τους ζητάμε να πάρουν άμεσα μέτρα γιατί διαφορετικά τα Θέατρα θα κλείσουν… Ή θα γίνουν σούπερμάρκετ… Τους θυμίζουμε και το σχέδιο του Αντώνη Τρίτση, για την ιδανική ανάπλαση του Ιστορικού Κέντρου, ώστε να γίνει και πάλι ένας Πολιτιστικός Παράδεισος, όπως έγινε, εδώ και χρόνια και στις μεγάλες Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες… Αποτέλεσμα μηδέν..!!

Πρέπει να ληφθούν μέτρα αποτελεσματικά, ΤΩΡΑ ...
Α Υ Ρ Ι Ο, θα είναι πολύ αργά...

ΠΗΓΗ: ΡΕΣΑΛΤΟ