Τούρκοι: Η επιστροφή των λαθρομεταναστών στη Σμύρνη θα προκαλούσε προβλήματα στον τουρισμό μας.

10/2/10
Δηλώση σοκ του Τούρκου ναύαρχου Αρτούνσκ "η επιστροφή των λαθρομεταναστών στη Σμύρνη θα προκαλούσε προβλήματα στον τουρισμό μας".
«Θύματα του εμπορίου λαθρομεταναστών είναι τόσο η Τουρκία όσο και η Ελλάδα» δήλωσε την ο αρχηγός της τουρκικής ακτοφυλακής ναύαρχος Αρτούνσκ σε ερώτηση Έλληνα δημοσιογράφου για τη μη εφαρμογή του πρωτοκόλλου επανεισδοχής στη Σμύρνη, που υπεγράφη το 2001. Ο τούρκος αξιωματικός επισκέπτεται την Αθήνα.
Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνάντηση για τα προβλήματα λαθρομετανάστευσης μεταξύ του τουρκικού κλιμακίου και του ελληνικού λιμενικού σώματος.

Να σημειωθεί ότι το πρωτόκολλο της Σμύρνης είχε υπογραφεί το 2001 αλλά η Τουρκία ποτέ δεν το εφάρμοσε, υποστηρίζοντας ότι η επιστροφή των λαθρομεταναστών στη Σμύρνη θα προκαλούσε προβλήματα στον τουρισμό της.
Δηλαδή εννοεί πως εφόσον εμάς μας προκαλεί πρόβλημα η λαθρομετανάστευση,την μεταφέρουμε σε εσάς, για να σας τελειώσουμε μια και καλή...

Πάντως, από τη Δευτέρα που ο αρχηγός της τουρκικής ακτοφυλακής βρίσκεται στην Ελλάδα, δεν υπήρξε κανένα περιστατικό εισόδου λαθρομεταναστών απο τα τουρκικά νησιωτικά παράλια.
Σύμπτωση;

ΠΗΓΗ: EGLIMATIKOTITA