Διδασκαλία στη μητρική γλώσσα των παιδιών λαθρομεταναστών θα παραδίδεται από την επόμενη χρονιά στα Ελληνικά σχολεία.

18/2/10
Στη διδασκαλία της μητρικής γλώσσας αλλοδαπών μαθητών σε σχολεία με μεγάλο ποσοστό παιδιών μεταναστών και στη δημιουργία ζωνών εκπαιδευτικής προτεραιότητας σε σχολεία με μεγάλη ετερογένεια (αλλοδαποί, Ρομά, μειονοτικές ομάδες) προχωρά από την επόμενη σχολική χρονιά το υπουργείο Παιδείας. Τα προγράμματα διδασκαλίας μητρικής γλώσσας θα είναι αρχικά πιλοτικά, ενώ ήδη έχουν αρχίσει τις εργασίες τους οι ομάδες που θα συντάξουν τα σχετικά εγχειρίδια.

Η υπουργός Παιδείας κ. Αννα Διαμαντοπούλου μίλησε χθες στο διεθνές συνέδριο για τη Μετανάστευση, της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής της Ελλάδας, για την αδήριτη ανάγκη να προσαρμοσθεί η Ελλάδα στο σύγχρονο εκπαιδευτικό και κοινωνικό αίτημα της πολυ-πολιτισμικότητας. Ετσι τα αναλυτικά προγράμματα αλλάζουν άρδην από την 1η Δημοτικού έως και την 3η Λυκείου ώστε η συνείδηση της εθνικής ταυτότητας να αναπτύσσεται παράλληλα με τη συνείδηση της διαπολιτισμικότητας.

...

Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Κόντης αναφέρθηκε στην ετήσια συμβολή των αλλοδαπών και ισχυρίστηκε ότι το ισοζύγιο μεταξύ φορολογίας που πληρώνουν και παροχών που απολαμβάνουν είναι ισοσκελισμένο. «Οπότε δημιουργούν θετικό ισοζύγιο για όλους», κατέληξε.

Της Μαριας Δεληθαναση

ΠΗΓΗ: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ



Σχόλιο: Δεν είναι τυχαία βέβαια η μετανομασία του γνωστού Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων σε Υπουργείο (Αλβανικής) Παιδείας δια βίου μάθησης (Πακιστανικών) και (Μουσουλμανικών) Θρησκευμάτων...
ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ... το άλλο με τον ΤΟΤΟ το ξέρετε;