ΠΑΚΙΣΤΑΝΙΚΟΣ ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ: Τρεις Πακιστανοί βίασαν ομαδικά νεαρές κοπέλες από το Βιετνάμ.

18/2/10
Τον ομαδικό βιασμό τους κατήγγειλαν στην Κυπριακή Αστυνομία τρεις νεαρές από το Βιετνάμ. Για την υπόθεση συνελήφθησαν και τέθηκαν υπό κράτηση δύο Πακιστανοί ενώ αναζητείται και τρίτος ομοεθνής τους. Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν χθες ενώπιον του Δικαστηρίου ως ύποπτοι για διάπραξη αδικημάτων συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, βιασμού και κλοπής. Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στο Δικαστήριο ο ανακριτής της υπόθεσης, τα μεσάνυχτα του Σαββάτου ενημερώθηκε το ΤΑΕ Λευκωσίας ότι δύο αλλοδαπές που βρίσκονταν στις Πρώτες Βοήθειες του Γεν. Νοσοκομείου Λευκωσίας, κατήγγειλαν στους γιατρούς ότι λίγη ώρα προηγουμένως έπεσαν θύματα βιασμού. Επί τόπου έσπευσαν ανακριτές του ΤΑΕ και έλαβαν καταθέσεις.

Σύμφωνα με τις καταθέσεις τους, το βράδυ του Σαββάτου βρίσκονταν με ακόμα μια ομοεθνή τους σε φιλικό σπίτι στη Λεμεσό. Ο ένας από τους υπόπτους προθυμοποιήθηκε να τις μεταφέρει στη Λευκωσία με το αυτοκίνητό του. Οι τρεις Βιενταμέζες βρέθηκαν στο ίδιο αυτοκίνητο με τους τρεις Πακιστανούς και ξεκίνησαν για τη Λευκωσία. Σε κάποιο σημείο του αυτοκινητόδρομου, κοντά στο Τσέρι, ο οδηγός του αυτοκινήτου κινήθηκε προς ερημική περιοχή και στη συνέχεια, όπως αναφέρουν στις καταθέσεις τους οι παραπονούμενες, τις βίασαν ομαδικώς.
Στη συνέχεια οι τρεις άντρες πήραν τα κινητά τηλέφωνα των γυναικών και μια κάμερα που είχαν μαζί τους και τις μετέφεραν στον Στρόβολο όπου και τις εγκατέλειψαν. Οι έρευνες έφεραν αποτέλεσμα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Πρώτος εντοπίστηκε ο οδηγός ο οποίος, όταν οδηγήθηκε στα γραφεία του ΤΑΕ Λευκωσίας, προέβη σε θεληματική κατάθεση και παραδέχθηκε τη διάπραξη των αδικημάτων που διερευνώνται εναντίον του, ενώ κατονόμασε ως συμμετέχοντες στο έγκλημα, ακόμα δύο ομοεθνείς του. Στη συνέχεια εντοπίστηκε και ο δεύτερος ύποπτος ο οποίος επίσης, σύμφωνα με την Αστυνομία, προέβη σε θεληματική κατάθεση παραδεχόμενος τη διάπραξη του βιασμού καθώς και την κλοπή των κινητών τηλεφώνων και της κάμερας. Όπως διαπιστώθηκε, ο εν λόγω ύποπτος βρίσκεται παράνομα στο έδαφος της Δημοκρατίας. Το τρίτο πρόσωπο αναζητείται από την Αστυνομία. Η Αστυνομία διεξάγει έρευνες και για τον εντοπισμό της τρίτης βιασθείσας. Με βάση τα στοιχεία που τέθηκαν ενώπιόν του το Δικαστήριο έκρινε πως οι υποψίες της Αστυνομίας εναντίον των δύο υπόπτων για διάπραξη των διερευνώμενων αδικημάτων είναι εύλογες και ενέκρινε το αίτημα των ανακριτών για 8ήμερη προσωποκράτησή τους.