Όσοι σπέρνουν ανέμους, θερίζουν θύελλες.

13/2/10
Με μία βιασύνη, που αν μη τι άλλο παραπέμπει σε εξόφληση συναλλαγματικών και κρυφών υποσχέσεων και σε πλήρη ανακολουθία με τις πρόσφατες δηλώσεις του ίδιου του κ. Παπανδρέου περί «μηδενικής ανοχής», η κυβέρνηση προωθεί εσπευσμένα το νομοσχέδιο για την αλλαγή του Κώδικα της Ιθαγένειας και την χορήγηση της ελληνικής ιθαγένειας σε μια σειρά από κατηγορίες αλλοδαπών που ζουν στη χώρα μας.

Η κατάργηση του «δικαίου του αίματος» και η χορήγηση της ελληνικής ιθαγένειας (προσοχή: όχι της υπηκοότητας, δηλαδή της ιδιότητας του πολίτη, αλλά της ίδιας της ιδιότητας του Έλληνα), είναι φανερό πως δεν εξυπηρετεί κανένα πρακτικό σκοπό συμβιώσεως με τα εκατομμύρια των λαθρομεταναστών που κατέκλυσαν παράνομα την πατρίδα μας (πολλοί από τους οποίους νομιμοποιήθηκαν εν παρανομία με εκ των υστέρων νομοθέτηση), αλλά ουσιαστικά αποτελεί νομοθετική αποτύπωση των πολυεθνικών (ανεθνικών) και πολυπολιτισμικών (απολιτισμικών) ιδεολογημάτων των «πεφωτισμένων» της Παγκοσμιοποίησης που, αφού οδήγησαν τον δυτικό κόσμο στο χείλος της χρεωκοπίας, επιμένουν να τον αποτελειώσουν αποσαθρώνοντας τους εθνικούς και πολιτισμικούς ιστούς των λαών. Η άκριτη και με συνοπτικές διαδικασίες αποσύνδεση της εθνικότητος από την καταγωγή, θα οδηγήσει αντίθετα με τα προσδοκώμενα σε μία έκρηξη της κοινωνικής εντροπίας με επίφοβες και απρόσμενες εξελίξεις.

Δεν είναι όμως μόνο αυτό. Η ουσιαστική κατάργηση της εννοίας, αλλά και της ουσίας του έθνους και του εθνικού κράτους αν τελικά αφεθεί να γίνει, αποτελεί τον προθάλαμο του «τέλους της ιστορίας» που μπορεί μεν να αποτελεί την κρυφή φαντασίωση των μαθητευόμενων μάγων της παγκοσμιοποίησης, σημαίνει όμως συνάμα και το τέλος του όντος που ορίζεται ως «άνθρωπος». Η ειδοποιός διαφορά του ανθρώπου από τα ζώα δεν είναι ότι απλά «κατασκευάζει εργαλεία», αλλά ότι ολοκληρώνεται συλλογικά δημιουργώντας και εξελίσσοντας πολιτισμούς. Γνωρίζουμε δε πως η δημιουργία πολιτισμού, είναι ένα φαινόμενο εθνικό με φυλετική εξέλιξη και πανανθρώπινη εξάπλωση.

Πράγματι, η κοινή δεξαμενή ψυχικών, σωματικών και πνευματικών χαρακτηριστικών και η κοινότητα των ιστορικών και πολιτιστικών καταβολών, συγκροτούν την «κρίσιμη μάζα» της πολιτιστικής εκρήξεως, «μάζα» που καταργείται εάν το έθνος μετατραπεί σε ένα ετερογενές σύμφυρμα ατόμων με μόνο κοινό τους χαρακτηριστικό την ευκαιριακή συνοίκηση. Είναι λάθος, σε αρκετές περιπτώσεις σκόπιμο, να θεωρούνται είτε θετικά είτε αρνητικά οι επιπτώσεις του νόμου αυτού μόνο στην μεταβολή της συνθέσεως του εκλογικού σώματος ή στα όσα αφορούν τα ασφαλιστικά ταμεία αλλά θα πρέπει να ληφθούν υπ’ όψιν οι πολύπλευρες και πολυεπίπεδες συνολικές του επιπτώσεις σε βάθος χρόνου.

Η χωρίς όρους χορήγηση της ελληνικής ιθαγένειας σε όλους, αν υπάρξουν όπως και στο παρελθόν εκ των υστέρων νομιμοποιήσεις, τους ξένους ζουν στη χώρα μας, οδηγεί σε μία βίαιη αλλοίωση της φύσεως του ελληνικού έθνους σε όλα τα χαρακτηριστικά του (όμαιμον, ομόγλωσσον και ομότροπον), στην ουσιαστική του δηλαδή κατάργηση και στην επακόλουθη κατάργηση του εθνικού κράτους, του βασικού κυττάρου της ανθρώπινης συλλογικότητας, με απρόσμενα καταστροφικές επιπτώσεις.

Οφείλουμε, πριν δούμε να ενταφιάζεται η ίδια η ιστορική μας προοπτική να αντιδράσουμε. Να αντιδράσουμε με κάθε τρόπο διεκδικώντας την ίδια ύπαρξη, το μέλλον και την ιστορική συνέχεια του λαού μας. Το νομοσχέδιο του αφελληνισμού δεν πρέπει να περάσει! Να γίνει άμεσα δημοψήφισμα για την ψήφιση ή όχι του νομοσχεδίου αυτού για να κρίνει ο ίδιος ο ελληνικός λαός το μέλλον και την ύπαρξή του. Αλλιώς σπέρνοντας ανέμους, θα θερίσουμε θύελλες.

του Κώστα Καρδαρά
προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Καρδίτσας

ΠΗΓΗ: ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ