Έτσι θέλουν να καταντήσουν την Ελλάδα μας. Θα τους αφήσουμε;

20/2/10
Η βρετανική πόλη με τις 150 γλώσσες.
O νέος πύργος της Βαβέλ, πάντως, δεν βρίσκεται σε κάποιο κοσμοπολίτικο κέντρο, αλλά στο Ρέντινγκ, μια πόλη 144.000 κατοίκων που απέχει 64 χιλιόμετρα από το Λονδίνο. Το Ρέντινγκ κατέχει ένα ενδιαφέρον ρεκόρ: στα σπίτια του και στα σχολεία του μιλιούνται 150 διαφορετικές γλώσσες- πολλές από αυτές σπάνιες.

Στη βρετανική πόλη υπάρχουν εκείνοι που μιλούν την ακάν, μια διάλεκτο της Γκάνας, την κικέουα από μια περιοχή της Κεντρικής Αφρικής, τη ναχουάτλ, γλώσσα που έχει τις ρίζες της στην εποχή των Αζτέκων, την ινδική διάλεκτο τελουγκού. Ο λόγος που το Ρέντινγκ συγκέντρωσε... όλες τις φυλές του Ισραήλ μπορεί να βρίσκεται στο γεγονός ότι η πόλη βρίσκεται κοντά στο Λονδίνο, αλλά όχι τόσο ώστε να έχει το ίδιο κόστος ζωής, και ότι διαθέτει ένα καλό δημόσιο σύστημα μέσων μεταφοράς. Κάπως έτσι συγκέντρωσε μετανάστες από όλες τις γωνιές του κόσμου:
από την Καραϊβική τη δεκαετία του ΄50, από την Ινδία και το Πακιστάν το ΄60, από την Ανατολική Αφρική το ΄70, από τη Νοτιοανατολική Ασία το ΄80. Έπειτα ήρθαν μετανάστες από τη Ρουάντα, την Αιθιοπία και το Αφγανιστάν και πιο πρόσφατα από την Πολωνία, την Ουγγαρία και άλλες χώρες της Ανατολικής Ευρώπης.

Στο Ρέντινγκ υπάρχουν φυσικά και εκείνοι που αισθάνονται άβολα και ανησυχούν, ασφαλώς Αγγλοσάξονες, λευκοί και προτεστάντες. Αλλά δεν συμμερίζονται όλοι αυτήν την ανησυχία: «Η μικρή μας πόλη- λέει η εκπαιδευτικός Σάρα Πάρις- βρίσκεται στην πρωτοπορία μιας παγκόσμιας κοινότητας που μια μέρα θα εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο».

ΠΗΓΗ: ΤΑ ΝΕΑ



Σχόλιο: Πρώτη φορά πήρα τόσα πολλά μηνύματα μέσα από τόσο μικρό κείμενο... Συγχαρητήρια στον συντάκτη του που παραδίδει δημόσια ομολογία πίστης στους εξουσιαστές της παγκοσμιοποίησης! Άξιος! και με προοπτικές ανόδου στην ιεραρχία.

Λοιπόν... πιστεύει κανείς ότι η συγκεκριμένη πόλη, θα ήθελε να λειτουργήσει ως μουσείο σπάνιων γλωσσών, με διάθεση να τις διατηρήσει κιόλας;

Οι μετανάστες επειδή δεν έχουν ρίζες με την χώρα διαμονής τους, επιλέγουν να κατοικούν όλοι μαζί σε περιοχές με μικρό κόστος ζωής, καλές συγκοινωνίες και κοντά σε μεγάλα αστικά κέντρα! Ποιά λέξη έρχεται στο μυαλό σας; ΓΚΕΤΟ ναι γκέτο.

Απ' ότι φαίνεται λειτούργησε «επιτυχώς» η αφομοίωση των μεταναστών στην Βρετανική κοινωνία, αφού καταδεικνύεται ότι οι μετανάστες, από το 1950 και εντεύθεν συνεχίζουν ως σήμερα, δεκάδες χρόνια μετά, να χρησιμοποιούν την εθνική γλώσσα και τον πολιτισμό τους...

Δυστυχώς κάποιοι αισθάνονται άβολα και ανησυχούν για όλο αυτά... ξέρετε ποιοί είναι; ΑΣΦΑΛΩΣ οι κακοί, οπισθοδρομικοί, εθνικιστές, φασίστες - λευκοί Αγγλοσάξονες που τυγχάνουν και προτεστάντες.

Αλλά βέβαια... δεν ανησυχούν όλοι, δεν διακατέχονται όλοι από φοβικά σύνδρομα, κάποιοι (αν)άξιοι τιμητές του ανθρωπίνου είδους... είναι παλληκάρια! Σαν μια δασκαλίτσα που διατρανώνει το δόγμα της Νέας Εποχής: Την εξάπλωση του μοτίβου της πολυπολιτισμικής κοινωνίας σε όλο τον κόσμο.

Αμ Δε...


Εφιάλτης