Από φούσκα σε φούσκα, πάνε, χρόνια τώρα την δουλειά.

13/2/10
Ντυθήκαμε αποδείξεις αλλά φεύγουν οι απόκριες...
Από φούσκα σε φούσκα, πάνε, χρόνια τώρα την δουλειά, αγορές και κερδοσκόποι.
Την μία το πετρέλαιο, την άλλη τα «κομόντιτις», από κοντά το δολάριο, για να περάσουμε στο κόλπο γκρόσσο με ακίνητα και τοξικά, με τράπεζες - ασφάλειες πρώτα στο βαθύ κόκκινο, μετά στο πάτο ώστε κυβερνήσεις αλλά και πολιτικές να «ράβονται», με μέτρα για κουστούμι, από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Και όλο το παιχνίδι είναι παντού το έλλειμμα.
Μόνο που τώρα συμπληρώνεται με το δολάριο να χτυπάει στα ίσα το ευρώ.
Και με σπρέντ, που καιρό τώρα πιάνουν ταβάνι, κάνουν παιχνίδι όπου βρουν και όπως κάτσει.

Προηγήθηκε, βέβαια, φτιάχνοντας κλίμα το Σίτι με το "δόγμα Εκόνομιστ", για λογαριασμό και της «FED» να στέλνει μήνυμα στον γαλλογερμανικό άξονα, «όποιος έχει δικό του πλεόνασμα θα δώσει και στους άλλους για να μην κάτσουμε όλοι μαζί την βάρκα».

Τελικά, όμως, έγινε αυτό που ήθελαν οι αγορές με αποτέλεσμα το παιχνίδι να εξελιχθεί σε πλιάτσικο, που κάνουν οι κερδοσκόποι.

Στην μέση βέβαια, αδύναμος κρίκος η περίπτωση της χώρας μας, με χρόνια διαρθρωτικά προβλήματα, και με ουρές δημιουργικής λογιστικής από τις μέρες του εκσυγχρονισμού.

Οι υπέρογκες δαπάνες, όμως για την άμυνα, αφού οι γείτονες μας είναι κάθε τόσο πάνω από το Αγαθονήσι και τα σύνορά μας «σουρωτήρι» λαθρομετανάστευσης για λογαριασμό της ΕΕ, φουντώνουν ακόμη περισσότερο το έλλειμμα.

Έτσι από χθες Σαρκοζί, Μέρκελ και Βρυξέλλες, υποχρεώνονται σε ενιαία στάση και για το ζήτημα της ελληνικής οικονομίας αλλά και για να μην πέσει το ευρώ στο καναβάτσο.

Μόνο που και πάλι ακριβότερα απ όλους την πληρώνουμε εμείς εδώ στην Ελλάδα.
Και όχι τίποτα άλλο φεύγουν κι οι απόκριες κι ακόμη δεν ξέρουμε τι αποδείξεις θα μαζέψουμε για το 2010.

ΥΓ.- Για να μειωθεί το έλλειμμα.

του Δημήτρη Τσαλαπάτη

ΠΗΓΗ: ΣΤΥΞ