Κατά κύματα εισβάλλουν στην Ήπειρο οι λαθρομετανάστες από την Αλβανία!

7/2/10
Οργιάζουν τα κυκλώματα προώθησης λαθρομεταναστών στην περιοχή.
Σε σταυροδρόμι όπου ανθεί κάθε παράνομη δραστηριότητα, έχει μετατραπεί η ελληνοαλβανική μεθόριος. Κυκλώματα και σπείρες, όπου συνήθως μετέχουν Έλληνες και Αλβανοί προσπαθούν να αποφύγουν τους αστυνομικούς ελέγχους και να μεταφέρουν στο εσωτερικό της χώρας μας, λαθρομετανάστες, ναρκωτικά και όπλα. Τα σύνορά μας με την Αλβανία είναι στην κυριολεξία «ξέφραγο αμπέλι» και όποιος θέλει έρχεται ανεμπόδιστα. 57 συνολικά λαθρομετανάστες, συνελήφθησαν χθες, σε όλη την Ήπειρο και επαναπροωθήθηκαν στη Χώρα τους. Τα σημαντικότερα περιστατικά σύμφωνα με το αστυνομικό δελτίο:

-Στις 12.00΄ χθες, στo 1ο χλμ. Ε.Ο Πρέβεζας-Ηγουμενίτσας αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Λαθρομεταναστών Άρτας συνέλαβαν έναν αλλοδαπό γιατί μετέφερε προς το εσωτερικό της Χώρας με Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο που είχε κλέψει πρωινές ώρες της ιδίας από ημεδαπό στα Ιωάννινα, πέντε (5) λαθρομετανάστες έναντι χρηματικής αμοιβής. Ο διακινητής και οι λαθρομετανάστες, οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημ/κών Πρέβεζας, ενώ το όχημα κατασχέθηκε από το Τμήμα Δίωξης Λαθρομεταναστών Άρτας Άρτας που διενεργεί την προανάκριση.

-Λίγη ώρα αργότερα, στo Ασπροκλήσσι Θεσπρωτίας αστυνομικοί του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών συνέλαβαν μία αλλοδαπή γιατί μετέφερε με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητό ιδιοκτησίας της τρεις λαθρομετανάστες με τελικό προορισμό τον Πύργο Ηλείας έναντι χρηματικής αμοιβής. Επίσης, συνελήφθη ένας αλλοδαπός γιατί οδηγώντας Ι.Χ.Ε αυτ/το ιδιοκτησίας παραπάνω δράστιδας λειτουργούσε ως προπομπός της λαθρομεταφοράς. Οι δράστες και οι λαθρομετανάστες, οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημ/κών Θεσπρωτίας, ενώ τα οχήματα κατασχέθηκαν από το Α΄ Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών που διενεργεί την προανάκριση.

ΠΗΓΗ: EPIRUSGATE