ΓΑΛΛΙΑ: Ψηφίστηκε νόμος απαγόρευσης κυκλοφορίας ασυνόδευτων παιδιών το βράδυ, λόγω επικινδυνότητας. ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ.

13/2/10
Υπέρ της απαγόρευσης της κυκλοφορίας των παιδιών τη νύχτα, τάχθηκε η Γαλλία
Μόνο συνοδεία των γονιών τους θα μπορούν να κυκλοφορούν τη νύχτα τα παιδιά κάτω των 13 ετών.

Παρίσι: Διάταξη με την οποία καλούνται οι νομαρχίες να επιβάλουν απαγόρευση της κυκλοφορίας τη νύχτα στα παιδιά κάτω των 13 ετών, ψήφισε την Πέμπτη το γαλλικό Κοινοβούλιο.

Η σχετική διάταξη δίνει τη δυνατότητα στους νομάρχες να απαγορεύσουν την κυκλοφορία στα παιδιά από τις 11 το βράδυ μέχρι τις 6 το πρωί με το σκεπτικό ότι «η παρουσία τους σε δημόσιους χώρους τη νύχτα, χωρίς τη συνοδεία των γονέων τους (...) θα εξέθετε σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία, την ασφάλεια, την εκπαίδευση ή την ηθική τους».

Η διάταξη υιοθετήθηκε στο πλαίσιο της συζήτησης που διεξάγεται για το νομοσχέδιο περί εσωτερικής ασφάλειας, το οποίο προβλέπει διάφορα μέτρα, μεταξύ των οποίων και την ανάπτυξη της παρακολούθησης μέσω καμερών.

Τα κόμματα της αριστεράς διαμαρτυρήθηκαν έντονα για το άρθρο αυτό, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για «καθαρή φιγούρα» αφού οι δήμαρχοι των πόλεων έχουν ήδη το δικαίωμα να αποφασίζουν εάν θα απαγορεύουν την κυκλοφορία των ανηλίκων.

«Είναι πολύ σοβαρό γιατί αφήνει να εννοηθεί πως η αστυνομία, όταν βλέπει ένα παιδί 13 ετών μόνο του τη νύχτα δεν κάνει τίποτα», είπε η Σαντρίν Μαζετιέ, βουλευτής του Σοσιαλιστικού Κόμματος.

«Δίνετε μια καταστροφική εικόνα της αστυνομίας: κανείς αστυνομικός δεν αφήνει να περιπλανιέται ένα παιδί μόνο του. Προκαλείτε τη διάσταση μεταξύ των πολιτών και αυτών που είναι εντεταλμένοι να τους προστατεύουν», πρόσθεσε.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Σχόλιο: Πολυπολιτισμικότητα δεν επιθυμούσατε διακαώς; Η Γαλλία μια χώρα με πρόσφατο αποικιοκρατικό παρελθόν, αφού «ενσωμάτωσε» εκατομμύρια λαού από τις πρώην αποικίες της, τώρα λίγα χρόνια μετά το πλήρως αποτυχημένο πείραμα ενσωμάτωσης, αναλαμβάνει υπό το βάρος της αυξημένης εγκληματικότητας, βαριά αστυνομικά μέτρα, που καταστέλλουν ως ένα βαθμό δικαιώματα κατοχυρωμένα από παλιά στον ελεύθερο κόσμο και που έχουν να κάνουν με την ελεύθερη διακίνηση των πολιτών!
Στην Ελλάδα, που στην νεότερη ιστορία μας δεν υπήρξαμε αποικιοκράτες, δεχόμαστε τις ίδιες συνέπειες ίσως αργότερα και τα ίδια νομοθετήματα, λόγω της ΛΑΘΡΟεισαγωγής ψευτομεταναστών-εποίκων...
Ενώ όλοι «κόπτονται» για τα δήθεν ανθρώπινα δικαιώματα των ΛΑΘΡΟ κανείς δεν δείχνει να νοιάζεται για την περίπτωση που εφαρμοστούν κι εδώ αποφάσεις περιορισμού των ελευθεριών μας, που απορρέουν από την ύπαρξη τεραστίου αριθμού λαθρομεταναστών και κατακόρυφης αύξησης της εγκληματικότητας!!!
ΜΕ ΓΕΙΑ ΜΑΣ


Εφιάλτης