Ένα γράμμα πικραμένο προς τη Γερμανική Bild.

7/3/10
Αγαπητή Bild,
Λάβαμε με βαθιά συγκίνηση την επιστολή σας, χαιρόμεθα για τους φιλικούς χαιρετισμούς και ανταποδίδουμε. Καθ' ότι, δε, θέσατε την μεταξύ ημών φιλία στη βάση της αμοιβαίας ειλικρίνειας, θέλουμε να σας ενημερώσουμε για τη θερμή απήχηση των ευγενών παρατηρήσεών σας εδώ, στην Ελλάδα. Και να επισυνάψουμε δύο-τρεις ακόμη χρήσιμες πληροφορίες, για την ακόμη καλύτερη και ειλικρινέστερη προσέγγιση μεταξύ των δύο λαών.

Εδώ, στην Ελλάδα, είναι αλήθεια ότι πληρώνουμε, ενίοτε, 1.000 και πλέον ευρώ «μίζα» για να βρούμε κρεβάτι σε νοσοκομείο, αλλά δεν αφήνουμε ποτέ κανένα να πεθάνει - γηγενή κι αλλοδαπό, νόμιμο και παράνομο - επειδή δεν διαθέτει κάρτα υγείας ή ιδιωτική ασφάλεια.

Εδώ, στην Ελλάδα, ξυπνάμε επίσης νωρίς και δουλεύουμε σκληρά - δουλεύουμε δε και λίγο περισσότερο από εσάς, διότι έχουμε τουλάχιστον 5 λιγότερες αργίες ετησίως απ' ό,τι εκεί, στη Γερμανία (μη συμπεριλαμβανομένων των τοπικών εορτών και αργιών των συμπαθών κρατιδίων σας, μηδέ του εβδομαδιαίου φεστιβάλ μπίρας του Μονάχου).
Εδώ, στην Ελλάδα, ναι, έχουμε υψηλό χρέος, όπως κι εσείς, αλλά δεν μπορούμε να το πληρώσουμε όπως εσείς: Επειδή αντί να αποταμιεύουμε - όπως εσείς - επιμένουμε να έχουμε διαρκές έλλειμμα πληρωμών καταναλώνοντας δικά σας, εισαγόμενα προϊόντα. Επειδή, επίσης, έχουμε πολύ ωραίες, μοναδικές παραλίες, αλλά δεν μπορούμε να τις αξιοποιήσουμε προς ίδιον όφελος καθ' ότι τις μισές μας τις πήρατε κάποτε κοψοχρονιάς και στις υπόλοιπες μισές έρχεστε περίπου τζάμπα κάθε καλοκαίρι. Επειδή, τέλος, εξακολουθείτε να μας χρωστάτε περί τα 10 δισεκατομμύρια ευρώ από κάτι παλιές και ξεχασμένες πολεμικές αποζημιώσεις.

Εδώ, στην Ελλάδα, σκεφτήκαμε και την πρότασή σας να σας πουλήσουμε την Κέρκυρα, πέντε - έξι βραχονησίδες και τον Παρθενώνα ενδεχομένως. Αποφασίσαμε όμως να μην το πράξουμε, όχι γιατί δεν θέλουμε να ξεχρεώσουμε, αλλά γιατί έχετε μια εμφανή αδυναμία αντίληψης του φυσικού και πολιτισμικού κάλλους (βλ. Αφροδίτη της Μήλου). Κι όταν μας τα έδωσαν οι παππούδες μας, μας είπαν ότι αυτό είναι και το μοναδικό πραγματικό κεφάλαιο που έχουμε, μαζί μ' εκείνο το άλλο που εδώ, στην Ελλάδα, το λέμε φιλότιμο και αξιοπρέπεια.

Κατόπιν αυτών των αναγκαίων διευκρινίσεων, προσβλέπουμε διακαώς σε περαιτέρω σύσφιγξη των ειλικρινών μεταξύ μας φιλικών δεσμών.

Με τιμή,
Ανώνυμοι Ελληνες Εργαζόμενοι

Υ.Γ.: Γραμματόσημο δεν εσωκλείουμε γιατί δεν υπάρχει σάλιο...

ΠΗΓΗ: ΚΕΡΔΟΣ