Εθνικός ήρωας ο Παναγιώτης και τα Μπαγκλαντεσιανά κιλίμια του.

3/3/10
Όταν αποφασίζει ο ΥΠΕΡνομάρχης να κάνει εξωτερική πολιτική, σαφώς και όλοι μας υποκλινόμαστε... Πρέπει να συσφίξουμε τις σχέσεις μας άλλωστε, με τόσους νεοΜπαγκλαντεσοΈλληνες που φτιάχνονται! Να μην ξεχάσετε μετά να σπάσετε το καλούπι, δεν χρειάζεται άλλο, θα αναπαράγονται μόνοι τους!!! Τους δωρίσαμε αρχαιοελληνικό αμφορέα, κι αυτοί μας έδωσαν κιλίμια...
«Δυστυχώς η εικόνα του Μπανγκλαντές στα ΜΜΕ είναι διαστρεβλωμένη, καθώς οι περισσότεροι γνωρίζουν τη χώρα μου από τις φυσικές καταστροφές που υφίσταται παρά από την οικονομική και πολιτιστική ζωή της, που είναι πλούσια και σημαντική» δήλωσε ο πρέσβης του Μπανγκλαντές στην Ελλάδα, κ. Muhammad Azizul Haque μετά τη συνάντησή του με τον Παναγιώτη Ψωμιάδη στη Νομαρχία Θεσσαλονίκης.

Ο Πρέσβης αναφέρθηκε επίσης στη νεοσύστατη διπλωματική αποστολή της χώρας του στην Ελλάδα, ενώ εξήγησε τους σκοπούς της τριήμερης επίσκεψής του στη Θεσσαλονίκη, που ήταν η συνάντησή του με εκπροσώπους του πολιτικού, αυτοδιοικητικού και επιχειρηματικού κόσμου, προκειμένου να επεκταθούν οι οικονομικές και εμπορικές συναλλαγές μεταξύ Ελλάδας και Μπανγκλαντές.

«Με χαρά υποδεχόμαστε στη Νομαρχία έναν καλό φίλο από μια χώρα με σημαντικό πολιτισμό που δυστυχώς λίγοι γνωρίζουν», δήλωσε ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, τονίζοντας μάλιστα ότι «το Μπανγκλαντές είναι σε καλά χέρια, γιατί έχει ως Πρωθυπουργό μια γυναίκα».

Στο τέλος της συνάντησης, οι δύο άνδρες αντάλλαξαν δώρα. Ο Νομάρχης χάρισε στον Πρέσβη του Μπανγκλαντές ένα αντίγραφο αρχαιοελληνικού αμφορέα, ενώ ο Πρέσβης ανταπέδωσε τη χειρονομία χαρίζοντας στο Νομάρχη παραδοσιακά υφαντά της πατρίδας του.

Η είδηση είναι από το tvxs.gr