Το Κόσσοβο υπήρξε κοιτίδα του Σερβικού έθνους και το αποκαλούσαν «Παλαιά Σερβία» και «Μετόχια». Το βόρειο τμήμα του από τα πολλά μοναστήρια και ορθόδοξους ναούς που υπήρχαν είχε ονομαστεί «Σέρβικο Άγιο Όρος». Με την συνδρομή Ευρωπαίων και Αμερικανών και με τον πόλεμο που έκαναν, έστησαν προτεκτοράτο με προσωρινή διοίκηση του ΟΗΕ και στρατιωτική προστασία από το ΝΑΤΟ. Το 2009 απέκτησε δικό του στρατό, με την ονομασία Δύναμη Ασφαλείας του Κοσσόβου (FSK) που απαρτίζεται από πρώην μέλη του αντάρτικου στρατού UCK. Πρωθυπουργός είναι ο Αλβανός Χασίμ Θάτσι, που στον πόλεμο με τους Σέρβους, έδρασε ως ενεργό μέλος του UCK και σήμερα δραστηριοποιείται για την οριστική απόσχιση από την Σερβία. Βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία μια μεγάλη στρατιωτική βάση των Αμερικανών που «εποπτεύει» όλα τα Βαλκάνια καθώς και άλλη μια που ελέγχεται από το ΝΑΤΟ.
Ο Αλβανικός εθνικισμός και οι ορέξεις για την δημιουργία μιας «μεγάλης Αλβανίας» δεν μας αφήνουν ανεπηρέαστους. Η φανερή υποστήριξη ισχυρών διεθνών παραγόντων δυναμιτίζει τα εθνικιστικά πάθη των Αλβανών. Ανάλογα μεγαλώνει και ο βαθμός εξάρτησής τους μιας και οι όποιες εκδουλεύσεις εξαργυρώνονται με την μελλοντική τους δουλεία!
Στην Ελλάδα με την ψήφιση του ΛΑΘΡΟνομοσχεδίου και την χορήγηση Ελληνικής ιθαγένειας σε πολλές εκατοντάδες χιλιάδες Αλβανούς, σε συνδυασμό με την ίδρυση μειονοτικού Αλβανικού κόμματος που ήδη δημιουργείται και την οργανωμένη εγκατάστασή τους σε ευαίσθητες περιοχές, θα διεκδικήσουν αρχικά ειρηνικά και αργότερα ένοπλα την απόσχιση της Ηπείρου μας.
Τα ερωτήματα που πηγάζουν είναι απλά κι αυτονόητα:
- Γιατί τέτοια βιασύνη να χορηγηθεί ιθαγένεια, εν μέσω πτώχευσης, σε ανθρώπους που φανερά διεκδικούν Ελληνικά εδάφη, αφού κατά καιρούς επίσημα εγείρουν διεκδικήσεις;
- Σε 3-4 χρόνια θα μπει η Αλβανία στην ΕΕ και τότε θα γίνουν έτσι κι αλλιώς Ευρωπαίοι πολίτες, γιατί να γίνουν πρώτα Έλληνες;
- Ποιοι και ποιας σημαίας σκοποί εξυπηρετούνται;
- Επιθυμεί κανείς Έλληνας την Κοσσοβοποίηση της Ηπείρου;
Εφιάλτης