H Πακιστανική πρεσβεία και η κυριολεκτική ρύπανση του περιβάλλοντος χώρου.

8/12/09
Το μικρό Ισλαμαμπάντ στο Κέντρο της Αθήνας.
Εδώ και τρία χρόνια στίφη Πακιστανών μαζεύονται από τις 8 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι έξω από την πρεσβεία της χώρας τους στη συμβολή των οδών Λουκιανού και Υψηλάντου (κοντά στον Ευαγγελισμό).
Κυριολεκτικώς κατακλύζουν τους γύρω χώρους, ρυπαίνουν σχεδόν τα πάντα και συχνά παρακωλύουν ακόμη και την κίνηση.
Επιπλέον, έχουνε διευκολύνσεις και από τη γειτονική αγγλική πρεσβεία, η οποία έχει αφήσει επίτηδες τσιμεντόλιθους πάνω στα πεζοδρόμια για να κάθονται οι Πακιστανοί.
Επανειλημμένως, λοιπόν, οι περίοικοι γράψαμε άρθρα και επιστολές στις εφημερίδες, διαμαρτυρηθήκαμε στην ΕΛ.ΑΣ. και την ίδια την πρεσβεία, αλλά η απάντηση από αρνητική που ήταν αρχικά (δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα) τώρα πήρε χαρακτήρα σκαιότητας:
Καταλάβετέ το (εμείς, δηλαδή οι περίοικοι) αυτή η κατάσταση δεν πρόκειται να τελειώσει ποτέ!

Γιατί δηλαδή δεν πρόκειται να τελειώσει; Σύμφωνα με ό,τι -από εδώ και από εκεί- μπορέσαμε να μάθουμε, οι εν λόγω Πακιστανοί έρχονται λαθραία στην Ελλάδα και, μόλις πατήσουν σε ελληνικό έδαφος, πετάνε το διαβατήριό τους και μετά πάνε στην πρεσβεία τους, η οποία τους δίνει "χαρτί" πως μπήκανε "κανονικά" στην Ελλάδα, αλλά χάσανε τα χαρτιά τους κ.λπ., κ.λπ.

Όμως, εάν υπολογιστεί ότι μαζεύονται τουλάχιστον 200 κάθε μέρα (Δευτέρα-Παρασκευή), έχουμε 48.000 από αυτούς κάθε χρόνο, δηλαδή γύρω στις 150.000 στα τρία χρόνια που γίνεται αυτή η ιστορία. Ποιος τους φέρνει;
Γιατί τους φέρνει;
Εμείς, πάντως, δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα πια.
Σεις λοιπόν μπορείτε να κάνετε κάτι;

Δ.Μ


ΠΗΓΗ: deltio11.blogspot.com