Αποκαθήλωση θρησκευτικών συμβόλων από τα δημόσια κτίρια.

24/11/09
Χθες το βράδυ από τα έδρανα της βουλής, ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Καστανίδης απαντώντας σε ερώτηση βουλευτή, σε σχέση με την προσπάθεια συγκεκριμένων εν Ελλάδι κύκλων, για την αποκαθήλωση των θρησκευτικών συμβόλων από τις δικαστικές αίθουσες και κατ’ επέκταση από όλα τα δημόσια καταστήματα, απάντησε:
«Αν το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων επιμείνει στην αρχική απόφασή του να αποκαθηλωθούν τα θρησκευτικά σύμβολα απ' όλα τα δημόσια καταστήματα, νομίζω πως η χώρα μας θα πρέπει να προσαρμοστεί στα δεδομένα που διαμορφώνει η απόφασή του».

Διακρίνουμε μια βιασύνη στο να συμμορφωθούμε σε όποια τυχόν απόφαση των Βρυξελών είναι αντίθετη με δομικά στοιχεία του χαρακτήρα των Ελλήνων, όπως αυτός έχει διαμορφωθεί μέσα από μια ζύμωση διάρκειας πολλών αιώνων.
Ο λόγος βέβαια είναι η όποια ενόχληση αισθάνονται οι αλλότριοι κατοικούντες στην χώρα μας, από σύμβολα ταυτισμένα με τον Ελληνισμό, πληθυσμιακές ομάδες που ακόμη είναι μειοψηφικές, αλλά απ’ ότι φαίνεται με την υποστήριξη των Παγκοσμιοποιητών της Ε.Ε. και της κυβέρνησης, πετυχαίνουν να καθηλώνουν την βούληση του λαού μας, εφαρμόζοντας το ισοπεδωτικό σχέδιο τους.

Το ερώτημα είναι πώς μπορεί κάποιος πολίτης να προσφεύγει κατά παραδόσεων, να καταφέρνει δικαστικά την κατάργησή τους και αυτό να γίνεται νόμος του κράτους; Δεν πρέπει κύριοι, να νοιαστείτε για την βούληση της πλειοψηφίας; Σε αυτή την αρχή, δεν είναι στηριγμένο το πολίτευμά μας; Μήπως με πρόφαση την διαφύλαξη των ατομικών ελευθεριών και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων φτάνουμε σε τελείως ισοπεδωτικά άκρα; Μήπως κάτι έχει αλλάξει;

Οι προσφάτως εκλεγμένοι βουλευτές μας, τυπικά εκπροσωπούν το λαϊκό αίσθημα και εκφράζουν την βούληση του λαού, αν όμως σε περιπτώσεις σαν αυτή, που αφορά διαρθρωτικού τύπου αλλαγές σε δομικά στοιχεία της κοινωνίας μας, όπως αυτή έχει διαμορφωθεί τους τελευταίους αιώνες, λέω αν θα έπρεπε να ζητήσουμε ο «κυρίαρχος λαός» μέσω δημοψηφίσματος να αποφασίσει;
Αυτή η λύση δεν θα ήταν ασφαλέστερη για όλους μας;