Οι Τούρκοι δημοσιογράφοι μάχονται για την ελευθερία του Τύπου, αντιθέτως στην Ελλάδα έχουν καταντήσει έμμισθα παπαγαλάκια...

3/3/10
Καταγγέλουν τον Ερντογάν για "φίμωση" του Τύπου οι Τούρκοι δημοσιογράφοι!
Σαραντατέσσερις γνωστοί Τούρκοι μεγαλοδημοσιογράφοι υπέγραψαν κείμενο διαμαρτυρίας καταγγέλλοντας τον Ταγίπ Ερντογάν για παραβίαση της ελευθερίας του Τύπου, εξαιτίας των επικρίσεων που διατύπωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός για τον τρόπο κάλυψης των εξελίξεων αναφορικά με τις διώξεις στρατιωτικών για απόπειρα ανατροπής της κυβέρνησης.

«Θεωρούμε ότι οι δηλώσεις Ερντογάν, σύμφωνα με τις οποίες οι ιδιοκτήτες των μέσων ενημέρωσης θα πρέπει να ελέγξουν τους δημοσιογράφους, συνιστούν παραβίαση της ελευθερίας του Τύπου και του ιδανικού για μία "δημοκρατική Τουρκία"» αναφέρουν στην κοινή ανακοίνωσή τους οι δημοσιογράφοι.

Η ανακοίνωση διαμαρτυρίας υπογράφεται από 44 δημοσιογράφους από διαφορετικές εφημερίδες, μερικές από τις οποίες είναι φιλοκυβερνητικές.

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας αναφερόμενος στην έρευνα για τη δράση του στρατού σε βάρος της κυβέρνησής του, κάλεσε τους ιδιοκτήτες των μέσων μαζικής ενημέρωσης να απομακρύνουν τους δημοσιογράφους, που σύμφωνα με την άποψή του, «προκαλούν εντάσεις» μέσα στη χώρα.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr