Αγγλία: Μουσουλμάνος αστυνομικός απαγορεύει σε χριστιανούς να μιλάνε για την Βίβλο γιατί βρίσκονταν σε μουσουλμανική περιοχή!

7/3/10
Η αστυνομία σταμάτησε δύο χριστιανούς κήρυκες από το να μοιράζουν αποσπάσματα της Βίβλου, επειδή βρισκόντουσαν σε μουσουλμανική περιοχή!

Οι δύο χριστιανοί ισχυρίζονται ότι τους είπε ένας μουσουλμάνος αστυνομικός που υποστηρίζει την μουσουλμανική κοινότητα (Σ.Σ. προφανώς είναι το ίδιο με αυτό που προτίθεται να κάνει ο Υπουργός Προ. Πο. κ. Χρυσοχοΐδης, σχετικά με την ένταξη αλλοδαπών στην Ελληνική Αστυνομία, οι οποίοι να τοποθετηθούν σε αστυνομικά τμήματα περιοχών με έντονη παρουσία αλλοδαπών, ώστε να λειτουργήσουν ως ο ενδιάμεσος κρίκος μεταξύ της αστυνομίας και των κατά τόπους κοινοτήτων αλλοδαπών) ότι δεν μπορούσαν να κηρύξουν εκεί και το ότι προσπαθούν να οδηγήσουν τους μουσουλμάνους στον χριστιανισμό αποτελούσε ‘έγκλημα μίσους’.

Ο αστυνομικός είπε στους δύο άνδρες: «Σας έχουμε προειδοποιήσει. Αν έρθετε ξανά εδώ και σας χτυπήσουν, εμείς να ξέρετε ότι σας είχαμε προειδοποιήσει. "

Ένας άλλος αστυνομικός που ήταν παρών κατά τη διάρκεια του συμβάντος στην περιοχή Alum Rock του Μπέρμιγχαμ φέρεται επίσης να είπε στους ιεροκήρυκες να μην ξαναέρθουν στην περιοχή.

Το συμβάν αυτό έρχεται να αυξήσει την έντονη ανησυχία για την ανάπτυξη μουσουλμανικών περιοχών που υπάρχει απαγορευτικό για τους μη μουσουλμάνους.

Οι ιεροκήρυκες, οι Αμερικανοί Arthur Cunningham και Joseph Abraham, ζητούν τώρα μία συγγνώμη καθώς και να τους δοθεί αποζημίωση από την Αστυνομία του West Midlands.

Λένε η συμπεριφορά αυτή καταλύει το Νόμο για τα Ανθρώπινα δικαιώματα, ο οποίος εγγυάται την ελευθερία της θρησκευτικής έκφρασης.

Οι ιεροκήρυκες, οι οποίοι έχουν την υποστήριξη του Χριστιανικού Ινστιτούτου (Christian Institute) μίας ομάδας πίεσης για τις θρησκευτικές ελευθερίες, λένε ότι θα προσφύγουν στα δικαστήρια για παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων τους, εάν δεν λάβουν μια συγγνώμη.

Κατηγορούν τον αστυνομικό Naeem Naguthney, ο οποίος του συμπεριφέρθηκε με τρόπο «επιθετικό και απειλητικό». Σύμφωνα με την καταγγελία που συντάχθηκε από τους δικηγόρους τους, ο Naeem τους σταμάτησε επειδή μιλούσαν σε μουσουλμάνους νέους σχετικά με τις θρησκευτικές τους πεποιθήσεις.

Ο κ. Αβραάμ, 65 ετών, (φωτο), ο οποίος γεννήθηκε ως μουσουλμάνος στην Αίγυπτο και αργότερα μεταστράφηκε στο χριστιανισμό, δήλωσε: «Μας είπε ότι προσπαθούσαμε να μετατρέψουν τους μουσουλμάνους στον Χριστιανισμό και ότι αυτό ήταν ένα έγκλημα μίσους.

«Προσπαθούσε να μας εκφοβίσει και αυτό που με ανησυχεί είναι ότι κάποιος που είναι αυστηρός με τις πεποιθήσεις του μπορεί να γίνει αστυνομικός, έστω και σε επίπεδο PCSO (Police Community Support Officer).

Ο κ. Cunningham, 48 ετών, (φωτο), αμερικάνος Βαπτιστής ιεραπόστολος, είπε: «συνειδητοποίησε ότι ήμασταν Αμερικανοί και στη συνέχεια άρχισε να τα βάζει μαζί μας για τον Τζορτζ Μπους και την αμερικανική εξωτερική πολιτική.

«Είπε ότι είμαστε σε μια μουσουλμανική περιοχή και δεν επιτρεπόταν να διαδώσουμε το χριστιανικό μας μήνυμα. Είπε ότι θα μας πάει στο αστυνομικό τμήμα."

Ο κ. Cunningham πρόσθεσε: «Έχω μείνει κατάπληκτος για την αδιαφορία της αστυνομίας. Δεν τους ενδιέφερε ότι αυτό που κάναμε ήταν απόλυτα νόμιμο. Αυτή είναι μια ελεύθερη χώρα και να θεωρήσουμε τους εαυτούς μας ένοχους για κάποιο έγκλημα μίσους επειδή θέλαμε να διαδώσουμε τον Λόγο του Θεού είναι εξωφρενικό. "

Ο Naguthney, 30 ετών, (φωτο) προσελήφθη ως σύμβουλος υποστήριξης της μουσουλμανικής κοινότητας πέρυσι. Στις αρχές του έτους είχε πρωταγωνιστικό ρόλο σε μια διάσκεψη για την έναρξη του παραρτήματος της Εθνικής Ένωσης Μουσουλμάνων Αστυνομικών στο West Midlands.

Αφού διάβασε κάποιο κομμάτι από το Κοράνι μπροστά στο κοινό, άκουσε μαγνητοφωνημένο λόγο του Γκόρντον Μπράουν, σε ομιλία του από το Υπουργείο Εσωτερικών για την συνεισφορά του.

Ο Naguthney αρνήθηκε να συζητήσει το θέμα, αλλά ο αδελφός του, Nadeem, είπε: «ο Naeem είναι ένας άνθρωπος της μουσουλμανικής κοινότητα, και γι 'αυτό έγινε μέλος της αστυνομίας."

Η περιοχή του Alum Rock ήταν στο επίκεντρο της αντιτρομοκρατικής έρευνας το περασμένο έτος, που οδήγησε στην καταδίκη του Parviz Khan, (φωτο), κατοίκου της περιοχής, ο οποίος σχεδίαζε να απαγάγει και να αποκεφαλίσει έναν Βρετανό στρατιώτη!

Ο αιδεσιμότατος Michael Nazir-Ali, ανώτερος Επίσκοπος της Εκκλησίας της Αγγλίας, προειδοποίησε πρόσφατα ότι είναι δύσκολο για τους μη-μουσουλμάνους να ζουν και να εργάζονται σε ορισμένες περιοχές όπου ριζοσπαστικοί μουσουλμάνοι κληρικοί προσπαθούν να επιβάλουν τον ισλαμικό χαρακτήρα.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας του West Midlands στήριξε τον αστυνομικό λέγοντας ότι έδρασε «με τις καλύτερες προθέσεις» όταν παρενέβη για να αποτρέψει θερμό επεισόδιο ανάμεσα στις δύο ομάδες ανδρών.


ΠΗΓΗ: ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ