Απέλαση Πακιστανών λαθρομεταναστών με έξοδα που χρεώθηκαν στους Αστυνομικούς που τους συνόδευσαν!

2/3/10
Η ΕΛ.ΑΣ. χρέωσε το κονδύλι στους 40 συνοδούς Πακιστανών που επαναπροωθήθηκαν στη χώρα τους με πτήση της Frontex τον Ιούλιο του 2009 και το κρατά σταδιακά από τον μισθό τους.
Μία απίστευτη ιστορία με την απέλαση των Πακιστανών με αεροπλάνο, που είχε οργανωθεί από το υπουργείο Εσωτερικών στις αρχές Ιουνίου του 2009 επί κυβέρνησης ΝΔ, έρχεται για πρώτη φορά στο φως της δημοσιότητας.
Οπως καταγγέλλεται, επειδή η ΕΛ.ΑΣ δεν διέθετε το απαραίτητο κονδύλι για την επαναπροώθηση των Πακιστανών στην πατρίδα τους, το χρέωσε σε 40 αστυνομικούς που τους συνόδευαν και το κρατάει σήμερα από τον μισθό τους! Το κονδύλι ανέρχεται σε 1.200 ευρώ κατά άτομο και κρατείται τμηματικά.

Η διαπίστωση ότι οι ίδιοι αστυνομικοί, που διατάχθηκαν από την υπηρεσία τους να συνοδεύσουν τους λαθρομετανάστες, χρηματοδότησαν το ταξίδι αυτό, έγινε όταν παρέλαβαν προ ημερών το εκκαθαριστικό της μισθοδοσίας τους.

Με έκπληξη, οι 40 αστυνομικοί που πήγαν στο Πακιστάν παρατήρησαν ότι τους είχαν κρατήσει 200 ευρώ ως προκαταβολή για την απέλαση των παράνομων αλλοδαπών, με αεροπλάνο το οποίο είχαν ενοικιαστεί από τον ευρωπαϊκό οργανισμό Frontex και είχε ξεκινήσει από την Τσεχία.

Η απέλαση είχε οργανωθεί από το τότε υπουργείο Εσωτερικών και όπως είχε ανακοινωθεί, οι μετανάστες, συνοδευόμενοι από 40 Ελληνες αστυνομικούς και εφοδιασμένοι με ταξιδιωτικά έγγραφα από την πρεσβεία τους, είχαν αναχωρήσει για τη χώρα τους με ειδική πτήση charter.

Η χρηματοδότηση
Στην ανακοίνωση του υπουργείου επισημαινόταν ότι οι απελάσεις αυτές χρηματοδοτούνται από το Ταμείο Επιστροφών και ανάλογες δράσεις πρόκειται να συνεχιστούν, όπως προβλέπεται και από την ισχύουσα νομοθεσία.

Κάποιοι από τους αστυνομικούς έκαναν και δεύτερο ταξίδι συνοδεύοντας λαθρομετανάστες στο Πακιστάν και τώρα, όπως λένε, τους ζητούν συνολικά 3.500 ευρώ!

Το όλο θέμα δημιουργήθηκε διότι, όπως λένε οι αστυνομικοί, δεν χρεώθηκε από τη διεύθυνση διαχείρισης του υπουργείου το ποσό των 105.000 ευρώ που κόστισε το ταξίδι με το αεροπλάνο στον Frontex.

Οταν οι υπεύθυνοι αντελήφθησαν το πρόβλημα, το ποσό χρεώθηκε στο ελληνικό δημόσιο, με συνέπεια ο ισολογισμός του υπουργείου για το 2009 να κλείσει με έλλειμμα 105.000 ευρώ. Τότε, προκειμένου να καλύψουν το έλλειμμα, σκέφτηκαν να πάρουν τα χρήματα από τους μισθούς των αστυνομικών που πήραν μέρος στην αποστολή συνοδείας των λαθρομεταναστών στο Πακιστάν!

Οταν αστυνομικοί, που είδαν τον μισθό τους μειωμένο κατά 200 ευρώ, πήγαν στη διεύθυνση προκειμένου να ενημερωθούν, όπως κατήγγειλαν, τους έδιωξαν με πολύ άσχημο τρόπο. Τους είπαν, μάλιστα, πως για κάθε εξέλιξη στο θέμα τους, θα ενημερωθούν υπηρεσιακώς!

Ηδη ο διευθυντής της Διευθύνσεως Αλλοδαπών, ταξίαρχος κ. Βασίλης Κορδαλής έχει κάνει τις απαραίτητες ενέργειες προς το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, προκειμένου να επιστραφούν τα χρήματα στους αστυνομικούς και να σταματήσει η χρηματοδότηση της απέλασης από τον μισθό τους...

ΣΠΥΡΟΣ ΚΟΥΝΤΟΥΡΗΣ

ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ