ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ... Το απόλυτο προεκλογικό ψέμα και η ταφή του Έθνους και της οικονομίας, από αυτούς που μισούν τον Ελληνισμό!

3/3/10
Απίστευτα οδυνηρά μέτρα ανακοινώθηκαν - Video: "Λεφτά υπάρχουν"! - Συνάντηση Γ.Παπανδρέου-Ν.Σαρκοζί
Tέλος στον 13ο και 14ο μισθό σε ποσοστό 30%! Πριν ολοκληρωθεί η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου διέρρευσαν οι αποφάσεις του και ανακοινώθηκε ότι κόβεται 30% από τα δώρα Πάσχα Χριστουγέννων και το επίδομα αδείας. Για λόγους που έχουν σχέση με την δημόσια εικόνα του κρίθηκε ότι δεν πρέπει να ανακοινώσει τα μέτρα ο ίδιος ο πρωθυπουργός, αλλά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ.Πεταλωτής και ο υπουργός Οικονομίας Γ.Παπακωνσταντίνου. Ανάλογη νομοθετική ρύθμιση για τα δώρα θα γίνει και στον ιδιωτικό τομέα για την αύξηση της ανταγωνιστικότητας. Επίσης αυξάνεται το ΦΠΑ κατά 2 μονάδες και παγώνουν οι συντάξεις. Επιπλέον 12% κάτω στα επιδόματα στο δημόσιο.

Οι μειώσεις κατά 30% σε δώρα Πάσχα, Χριστουγέννων και επίδομα αδείας θα ισχύσουν από 1/1/2010.

Σύμφωνα με κυβερνητικό αξιωματούχο, τα μέτρα που αποφασίστηκαν, θα αποδώσουν 4,8 δισ. ευρώ, «50% θα προέλθει από τη μείωση των δαπανών και και το άλλο μισό από αυξήσεις στους φόρους».

Αναλυτικότερα, στο υπουργικό συμβούλιο που συνεδρίασε σήμερα αποφασίστηκε:

-Μείωση 30% στο δώρο του Πάσχα, στο δώρο των Χριστουγέννων και στο επίδομα αδείας των δημοσίων υπαλλήλων

-Αύξηση του ΦΠΑ κατά 2%

-Επιπλέον περικοπές 12% στα επιδόματα των δημοσίων υπαλλήλων. Συνολικά, μαζί με τις περικοπές 10% στα επιδόματα, που είχαν ανακοινωθεί αρχικά, το συνολικό «ψαλίδι» ανέρχεται σε 22%

-Πάγωμα όλων των συντάξεων

-Επιπλέον αύξηση 20% στο φόρο των ποτών και των τσιγάρων

-Αύξηση κατά 8 λεπτά το λίτρο στη βενζίνη και κατά 3 λεπτά το λίτρο στο πετρέλαιο


Αμέσως μετά το τέλος του υπουργικού συμβουλίου ο Πρωθυπουργός μετέβη στο Προεδρικό Μέγαρο όπου και θα ενημερώσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τα νέα μέτρα.

Oι επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν στις 11:30 από τον Γ. Πεταλωτή, ενώ τις κυβερνητικές αποφάσεις θα εξιδεικεύσει ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου σε συνέντευξη Τύπου.

Στο μεταξύ θα έχουμε αιφνιδιαστική συνάντηση Νικολά Σαρκοζί και Γιώργου Παπανδρέου την προσεχή Κυριακή, 7 Μαρτίου.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Ν.Σαρκοζί ζήτησε να συναντηθεί με τον Έλληνα πρωθυπουργό προφανώς για να εκδηλωθεί η πολιτική στήριξη της Γαλλίας στην Ελλάδα μετά την λήψη των σκληρών μέτρων.

Δεν έχουν διευκρινιστεί ακόμη λεπτομέρειες για τη συνάντηση των δύο ανδρών, η οποία θα πραγματοποιηθεί δύο ημέρες μετά τις επαφές του Έλληνα πρωθυπουργού με την Άνγκελα Μέρκελ στο Βερολίνο (5 Μαρτίου) και δύο ημέρες πριν από τη συνάντησή του με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα (9 Μαρτίου), αλλά είναι βέβαιο ότι θέλει να διεβεβαιώσει τον Γ.Παπανδρέου ότι θα στηρίξει την ελληνική προσπάθεια.

Για να αντιληφθούμε το έσχατο σημείο που θα πέσουν οι Έλληνες καταναλωτές αρκεί να συνδυάσουμε τα παραπάνω με την ακόλουθη είδηση: Η Ελλάδα κατέχει σταθερά την πρωτιά στις αυξήσεις των τιμών προϊόντων ευρείας κατανάλωσης και υπηρεσιών τον Ιανουάριο, σύμφωνα με το Ελληνικό Κέντρο Καταναλωτή (ΕΛΚΕΚΑ)!

Ειδικότερα η Ελλάδα είναι:

- Πρώτη στην αύξηση των τιμών στις επισκευές οικιακών συσκευών (αύξηση 4,1%) με δεύτερη την Ισπανία (αύξηση 3,2%), όταν ο μέσος όρος της ΕΕ είναι 1,8%.

- Πρώτη στην αύξηση των τιμών των εισιτηρίων στον σιδηρόδρομο (αύξηση 36,6%), με δεύτερη την Ιταλία (αύξηση 14,9%), όταν ο μέσος όρος της ΕΕ είναι 4,3%.

- Πρώτη στην αύξηση της τιμής του καφέ, κακάο, τσάϊ, (αύξηση 1,9%) με δεύτερη την Μάλτα (αύξηση 1,7%), όταν ο μέσος όρος της η ΕΕ είναι 0,20%.

- Πρώτη στην αύξηση των τιμών στις οδικές μεταφορές (αύξηση 19,2%), με δεύτερη την Μάλτα (αύξηση 5,2%), όταν ο μέσος όρος της ΕΕ είναι 2,8%.

- Πρώτη στις ασφάλειες μεταφορών (αύξηση 10,9%), με δεύτερη την Κύπρο (αύξηση 7,7%), όταν ο μέσος όρος της ΕΕ είναι 4,8%.

- Πρώτη στην αύξηση της βενζίνης με αύξηση 28,3% με δεύτερη την Ιρλανδία με αύξηση 26,7% όταν ο μέσος όρος της ΕΕ είναι 16,2%.

- Τρίτη στην αύξηση προϊόντων διατροφής με 2,2% με πρώτο το Λουξεμβούργο με 3,6% και δεύτερο το Βέλγιο με 2,6% όταν ο μέσος όρος της ΕΕ είναι -0,2%.

- Τρίτη στον πληθωρισμό με 2,3% όταν ο μέσος όρος της ΕΕ είναι 1%.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr