Θα σκότωνε και τα πέντε παιδιά της για να μην πεινάνε.

29/1/10
«Δεν αντέχω άλλο να βλέπω τα παιδιά να φυτοζωούν. Τους αξίζει κάτι καλύτερο. Ετσι σκέφτηκα να τα σκοτώσω και έπειτα να βάλω τέρμα στη ζωή μου. Να πάμε όλοι μαζί στον παράδεισο και να ζήσουμε επιτέλους ευτυχισμένοι».

Με δάκρυα στα μάτια και με τη λιγοστή δύναμη ψυχής που της έχει απομείνει, η Νίκη Καρβούνη μίλησε στην «Espresso» για το δράμα που ζει η ίδια και τα πέντε παιδιά της, τα οποία θέλησε πριν λίγες ημέρες να σκοτώσει με ποντικοφάρμακο, προκειμένου να τα γλιτώσει από την πείνα, τη μιζέρια και τις άθλιες συνθήκες στις οποίες ζουν.

Τα μέλη της οικογένειας Καρβούνη, πέντε παιδιά μαζί με τη μητέρα και τη γιαγιά τους, ζουν σε ένα τρισάθλιο παράπηγμα στο χωριό Παλάμα της Καρδίτσας, χωρίς τροφή και θέρμανση. Με μοναδικό εισόδημα μία σύνταξη 500 ευρώ, η επταμελής οικογένεια προσπαθεί να επιβιώσει, με τα τρία από τα πέντε παιδιά να αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας, γεγονός που δεν επιτρέπει στη μητέρα να εργαστεί.

Πριν από δεκαπέντε μέρες η ΔΕΗ διέκοψε την ηλεκτροδότηση του φτωχόσπιτου για οφειλές που ανέρχονται στα 1.472 ευρώ, ποσό που η οικογένεια δεν μπορεί να καλύψει.

«Δεν μπορώ να τα βγάλω πέρα με 500 ευρώ. Δεν φτάνουν τα ταΐσω τα παιδιά μου. Ερχονται μέρες που δεν έχουμε να φάμε και εκεί με πιάνει τρέλα. Το μυαλό μου θολώνει όταν ξέρω ότι θα μείνουν νηστικά» λέει η μητέρα και προσθέτει: «Ολοι στην Παλαμά ξέρουν την κατάστασή μου. Απευθύνθηκα παντού για βοήθεια, αλλά κανείς δεν έκανε τίποτα. Μας άφησαν στην τύχη μας».

Το πρώτο παιδί της οικογένειας, ένα 17χρονο κορίτσι, είναι άτομο με ειδικές ανάγκες, το τέταρτο, επίσης κορίτσι 2,5 χρόνων, αντιμετωπίζει σοβαρό καρδιολογικό πρόβλημα και έχει ήδη υποβληθεί σε επέμβαση, ενώ το πέμπτο παιδί, κοριτσάκι και αυτό, μόλις ενός έτους, έχει γεννηθεί με ισχιοσχιστία.

«Με τα παιδιά μαζί πήγαμε να ζητήσουμε βοήθεια, αλλά βρήκαμε τις πόρτες κλειστές, ακόμη και από φορείς του νομού. Εκλαψα, παρακάλεσα γονατιστή, αλλά τίποτα. Οπου φτωχός και η μοίρα του», λέει η κ. Καρβούνη και ξεσπώντας σε λυγμούς περιγράφει πώς έφτασε στο σημείο να σκεφτεί να βάλει τέλος στη ζωή των παιδιών της.

«Ηρθα σε απόγνωση, το μυαλό μου θόλωσε. Σκέφτηκα ότι με το θάνατο θα τελείωνε το μαρτύριο. Είχα μαζέψει χόρτα για να κάνω μια πίτα. Εριξα το ποντικοφάρμακο και θα τρώγαμε όλοι μαζί το μεσημέρι. Ξέρω ότι δεν ήταν σωστό, αλλά εκείνη τη στιγμή σκέφτηκα ότι ήταν η μόνη λύση για τη σωτηρία» .

Ευτυχώς, την τελευταία στιγμή η κουμπάρα της αντιλήφθηκε τι είχε στο μυαλό της η γυναίκα, έτρεξε στο σπίτι και απέτρεψε το κακό.

Οπως όμως λένε οι κάτοικοι της περιοχής, αν σύντομα οι αρμόδιες υπηρεσίες δεν σκύψουν πάνω από το πρόβλημα της οικογένειας και δεν τη βοηθήσουν, τότε κανείς δεν ξέρει τι μπορεί να τους επιφυλάσσει το μέλλον.

ΓΙΟΥΛΗ ΣΤΑΡΙΔΑ

ΠΗΓΗ: Espresso



Σχόλιο: Τραγικότατο γεγονός, την ώρα που πολλές ευαίσθητες ΜΚΟ πασχίζουν για τα δικαιώματα του κάθε εισβολέα λαθροεποίκου, την ώρα που οι Λιμενικοί μας αναγκάζονται να κάνουν τους σερβιτόρους προσφέροντας μέχρι και κρουασάν κάθε πρωί στους λαθροεισβολείς...
Πολλές Ελληνικές οικογένειες λιμοκτονούν...
Και η κυβέρνηση δανείζεται δις ευρώ και δίνει επιδόματα κοινωνικής αλληλεγγύης στους φοροφυγάδες λαθρομετανάστες.
ΕΥΓΕ.