Ντροπή και αίσχος στους υπουργούς.

18/1/10
Ντροπή και αίσχος στους υπουργούς Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση, τον υπουργό Αμυνας Βαγγέλη Βενιζέλο, την υπουργό Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη, τον υπουργό Υποδομών Δημήτρη Ρέππα και την υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Κατερίνα Μπατζελή.

Και εξηγούμαι. Τι κάνουν όλη μέρα, κάθε μέρα, αυτοί οι πέντε υπουργοί και μερικοί ακόμη υφυπουργοί; Μήπως σκέπτονται; Μήπως συνομιλούν με τους συνεργάτες τους αναζητώντας λύσεις στα προβλήματα; Γιατί δεν βγαίνουν στα κανάλια όπως τόσοι και τόσοι συνάδελφοί τους να μας πουν τι πολιτικές θα ασκήσουν;

Διότι –και μη διαφωνήσετε- η διαβούλευση με την κοινωνία των πολιτών γίνεται μέσω της τηλεόρασης. Τι opengov και αηδίες! Μπορεί η νέα κυβέρνηση να δηλώνει ότι πιστεύει στο Διαδίκτυο, χρησιμοποιεί όμως μόνο την τηλεόραση. Βλέπετε, το δόγμα της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ είναι το tele-gov. Ξυπνάς, ανοίγεις την τηλεόραση και ακούς τον υπουργό Οικονομικών να δηλώνει ότι ενδέχεται να αυξηθεί ο ΦΠΑ. Μετά τη δουλειά, ξανανοίγεις την TV και βλέπεις συναρμόδια υπουργό να διαβεβαιώνει ότι ο Φόρος Προστιθέμενης Αξίας δεν θα ανέβει. Αυτό θα πει ανοιχτή τηλεοπτική διαβούλευση. Από την άλλη, θα μου πεις, από τις τηλεοπτικές τους παρουσίες και μόνο προκύπτει ότι δουλεύουν σκληρά: οι υποχρεώσεις τους ξεκινούν από τα πρωινάδικα και τελειώνουν μεταμεσονυχτίως. Γυρνάς σε άλλο κανάλι και ακούς τον συνταγματολόγο υπουργό Εργασίας να φωνάζει ότι στα ταμεία δεν υπάρχει σάλιο! Και μια και το έλεγε από τηλεοράσεως, σκέφτηκα -θα το πω- μήπως να κάναμε κάναν έρανο, στυλ Τηλεμαραθώνιου, για να ξαναγεμίσουμε τα δημόσια ταμεία; Τρεις μήνες χρειάστηκαν για να αντιληφθούν ότι τα θησαυροφυλάκια είναι άδεια; Εκτός κι αν απλώς ο υπουργός Εργασίας ζήτησε λεφτά και το οικονομικό επιτελείο του απάντησε «κονδύλια, γιοκ». Οπότε, σου λέει ο υπουργός, «δεν υπάρχει σάλιο, θα βγω στα κανάλια. Ποιος ξέρει, όλο και κάποιος θα ευαισθητοποιηθεί να μας δώσει κάνα ευρώ». Μη μου πείτε, είναι μια άποψη κι αυτή.

Δεν ξέρω. Ισως κάποιοι υπουργοί να έχουν εθιστεί στο γυαλί. Σου λέει, από τηλεοράσεως μεταδίδονται τα Υπουργικά Συμβούλια, μήπως είναι σωστό οι διαβουλεύσεις να γίνονται με την κοινωνία των τηλεστάρ και με τους πανελίστες; Α, ρε τηλε-gov υπουργίστες, αφού κατασκηνώνετε που κατασκηνώνετε στην TV, φροντίστε επίσης να διαλέγετε διαφορετικές γραβάτες. Διότι μερικές είναι τελείως γελοίες και ακαλαίσθητες. Και αναγκάζομαι να κάνω ζάπινγκ.

"κακές γλώσσες"
του Μάκη Πολλάτου
ΠΗΓΗ: Πρώτο ΘΕΜΑ