Έπεσαν οι μάσκες, ομολογούν ότι αν εκλεχθούν λαθρομετανάστες θα γίνουν πράκτορες.

18/1/10
Πριν λίγες ημέρες μια εκ των δύο διαδικτυακών δημοσκοπήσεων που ήταν σχετικές με το νομοσχέδιο για την χορήγηση ελληνικής ιθαγένειας στους λαθρομετανάστες, που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της εφημερίδας "ΤΑ ΝΕΑ" έθετε τον παρακάτω προβληματισμό:

Η Ελλάδα διαθέτει 325 δημοτικούς άρχοντες στο εξωτερικό. Εν όψει της ψήφισης του νομοσχεδίου για δικαίωμα ψήφου σε μετανάστες στη χώρα μας, πιστεύετε ότι...
α) Πρέπει και αυτοί να έχουν το ίδιο δικαίωμα, διότι ζουν τα καθημερινά προβλήματα στις πόλεις τους.
β) Δεν πρέπει να ψηφίζουν. Είναι εδώ μόνο για να εργαστούν.
γ) Δεν γνωρίζω / δεν απαντώ.

Κατ' αρχήν η διατύπωση του ως άνω θέματος σηκώνει πολύ συζήτηση, γιατί φανερά ομολογείται η τοποθέτηση τους γύρω από τους δημοτικούς άρχοντες...
Δέχονται ότι η Ελλάδα «διαθέτει» 325 δημοτικούς άρχοντες στο εξωτερικό…
Η ετυμηγορία του όρου «διαθέτει» στο σημείο που τοποθετείται, εύλογα ερμηνεύεται ως η διαχείριση-χρησιμοποίηση-εκμετάλευση των δημοτικών αρχόντων που διαμένουν και εκλέγονται σε χώρες του εξωτερικού από την Ελληνική κυβέρνηση, για σκοπούς που έχουν να κάνουν με τα συμφέροντα της πατρίδας μας ασχέτως αν αυτά συγκρούονται με τα συμφέροντα της τοπικής τους κοινωνίας, που σε τελική ανάλυση τους έχει εκλέξει. Λειτουργούν δηλαδή σαν πράκτορες που χρησιμοποίησαν τις δημοτικές εκλογές, ως όχημα για την ανέλιξή τους με στόχο την εξυπηρέτηση συμφερόντων που έχουν να κάνουν με την χώρα προέλευσης τους.

Εύλογα, παραδέχονται ότι η φουρνιά των μαυροκιτρινοκόκκινων που διακαώς επιθυμούν να χαρίσουν την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ιθαγένεια και να αποκτήσουν πλήρη δικαιώματα συμμετοχής σε τοπικές εκλογές, θα λειτουργούν ως πράκτορες των χωρών καταγωγής τους και δεν θα είναι οι μαχητικοί αιρετοί τοπικοί άρχοντες που με θάρρος θα μάχονται για τα συμφέροντα όλων των «συμπολιτών» τους!

Εμείς το γνωρίζαμε εκ των προτέρων, όμως έχει άλλη αξία όταν με τόση ελαφρότητα πέφτουν οι μάσκες και φανερώνονται δημόσια οι αληθινές προθέσεις όλων αυτών που πασχίζουν να πείσουν τους Έλληνες για τις αγαθές τους προθέσεις!