Ο δρόμος της ηρωίνης είναι και ο δρόμος των λαθρομεταναστών.

17/1/10
«Συμπτωματικά» ο δρόμος της ηρωίνης είναι και ο δρόμος των λαθρομεταναστών, αφού ως γνωστόν μέσω Τουρκίας έρχονται στην Ελλάδα από τις συγκεκριμένες χώρες απ’ όπου περνάνε και τα ναρκωτικά, δηλαδή, το Πακιστάν, το Ιράν και το Αφγανιστάν… Σύμπτωση; Ή μήπως τελικά είναι ίδιο το δρομολόγιο και ΙΔΙΟΙ και οι «αγωγιάτες», που φέρνουν λαθρομετανάστες και πρέζα; Και πως αλήθεια βρίσκουν τα τρία και πέντε χιλιάρικα ευρώ όλοι αυτοί οι εξαθλιωμένοι και πληρώνουν τους δουλέμπορους; Εξάλλου, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Συντονιστικού Οργάνου Δίωξης Ναρκωτικών:

Το Αφγανιστάν εξακολουθεί να κατέχει το μεγαλύτερο μερίδιο στην Παγκόσμια παράνομη καλλιέργεια οπίου. Η περιφέρεια των Βαλκανίων παρουσιάζει επίσης ενδιαφέρον, αφού εξελίσσεται ως ένα από τα κύρια κέντρα διακίνησης ηρωίνης και άλλων ναρκωτικών από το Αφγανιστάν προς την Ευρωπαϊκή Ένωση. Υπολογίζεται ότι 70% περίπου της ηρωίνης στην Ευρώπη διακινείται μέσω της Βαλκανικής οδού (Αφγανιστάν – Πακιστάν – Ιράν – Τουρκία – Βαλκανικές χώρες – Δυτική Ευρώπη).

ΚΥΡΙΑ ΠΗΓΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΗΡΩΙΝΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ H ΤΟΥΡΚΙΑ. Η ΑΛΒΑΝΙΑ ΚΑΤΕΧΕΙ ΤΗ 2Η ΘΕΣΗ: H Τουρκία παραμένει η κύρια πηγή εισαγωγής ηρωίνης στην Ελλάδα, ενώ η Αλβανία κατέχει τη δεύτερη θέση ως χώρα προέλευσης κάθε είδους ναρκωτικών, αλλά έχει την πρωτιά και με διαφορά, στην προμήθεια ακατέργαστης κάνναβης στη χώρα. Το 41.51% της συνολικής ποσότητας ηρωίνης που κατασχέθηκε το 2008 στην Ελλάδα προήλθε από την Τουρκία. Όπως διευκρινίζεται στην έκθεση του ΣΟΔΝ «η Τουρκία βρίσκεται στον κεντρικό άξονα της Βαλκανικής οδού διέλευσης και η ηρωίνη είτε εισάγεται απ’ ευθείας από την Τουρκία, είτε προωθείται βορειότερα προς τη Βουλγαρία και Σκόπια για να καταλήξει στη χώρα μας μέσω της Αλβανίας». Στο συμπέρασμα αυτό καταλήγει ετήσια έκθεση του Συντονιστικού Οργάνου Δίωξης Ναρκωτικών (ΣΟΔΝ) για το 2008 που δόθηκε στη δημοσιότητα.