Οι Έλληνες.

14/1/10

Η κυβέρνηση αυτού του προτεκτοράτου της ανατολής ξεπληρώνει το γραμμάτιο της εξουσίας με τον περιβόητο νόμο για την παραχώρηση ιθαγένειας στους αλλοφύλους που έχουν εισβάλλει σ' αυτήν την ταλαίπωρη πατρίδα. Με άλλα λόγια προσπαθεί να αντικαταστήσει τον ρόλο της φύσεως ή ακόμη και του ίδιου του Θεού, γιατί μόνον αυτοί κατά τους ανεξιχνίαστους νόμους τους δημιουργούν τις ανθρώπινες φυλές, τα ανθρώπινα έθνη. Τι θα γίνει λοιπόν; Σε μερικά χρονιά θα έχουμε αφροέλληνες και ασιατοέλληνες; Ορατός αυτός ο εφιάλτης.
Τι είναι όμως οι Έλληνες και τι έδωσαν στον Άνθρωπο; Να μερικές απαντήσεις:

Μ. Κing: Η Ελλάς είναι η κοιτίδα του ευγενέστερου πολιτισμού που γνώρισε η ανθρωπότητα. Είναι η χώρα στην οποία οφείλουμε ό,τι κάνει την ζωή ανωτέρα και ωραιοτέρα.
Vilamovic: Η Ελληνική Φυλή στέκεται ψηλότερα από κάθε άλλη, διότι έχει τούτο το προσόν, ότι δεν έπαυσε ποτέ να είναι η μητέρα παντός πολιτισμού.
Η. Muller: Υπάρχουν πολλοί τρόποι να ζή κανείς, και ο καλύτερος είναι ο Ελληνικός γιατί είναι ακέραια ανθρώπινος.
J. Winklman: Για να γίνει κανείς άνθρωπος πρέπει πρώτα να γίνει Έλληνας.
Goethe: Ό,τι είναι ο νους και η καρδιά για τον άνθρωπο είναι για την ανθρωπότητα η Ελλάς.
R. Livingstone: Οι Έλληνες ήταν ο πρώτος λαός που έθεσε το ερώτημα, «Ποιος είναι ο σωστός τρόπος ζωής για τον άνθρωπο». Και έδωσε αν όχι την πιο ικανοποιητική απάντηση, πάντως όμως μια απάντηση που καθένας σκεπτόμενος άνθρωπος δεν επιτρέπεται να αγνοεί. Οι Έλληνες δημιούργησαν μια ζωή που μάγεψε την φαντασία των ανθρώπων. Η ιστορία της Ελλάδας είναι η ιστορία της αναπτύξεως του ιδανικού του ανθρώπου για τον άνθρωπο. Αν η Ελλάς δεν είχε υπάρξει, ο κόσμος μας θα ήταν αδύνατος.
Erasmus: Χωρίς την Ελληνικότητα είμαστε ένα τίποτα.
J. Richepin: Όταν η Γη θα αφήνει την τελευταία της πνοή στο διάστημα, η τελευταία της λέξη θα είναι Ελλάς!
H. Mehn: Όλα τα πολιτισμένα έθνη εις ό,τι αφορά την δραστηριότητα του πνεύματος είναι αποικίες της Ελλάδας.
R. Paux: Η ακατανίκητη γοητεία της Ελλάδος έγκειται στην αδιάκοπη αναπόληση του πλουσιοτέρου σε ομορφιά, ποίηση και φιλοσοφία πολιτισμού που υπήρξε ποτέ. Ο πολιτισμός μας σήμερα περνά κρίση, φαινομενικά οικονομική αλλά πρωτίστως κρίση πνευματική, κρίση πολιτισμού. Δεν έχω να προτείνω άλλη θεραπεία εκτός από την επιστροφή στην Ελλάδα.
Nitsche: Ορισμένοι με ζήλο προσπάθησαν να δείξουν πόσα βρήκαν οι Έλληνες στους βάρβαρους ανατολίτες γείτονες τους. Ήταν πράγματι αστείο θέαμα όταν έβαζαν πλάι - πλάι τους δήθεν δασκάλους από την ανατολή και τους υποτιθέμενους μαθητές από την Ελλάδα, και όταν τοποθετούσαν τον Ζωροάστρη δίπλα στον Ηράκλειτο, τους Ινδούς δίπλα στους Ελεάτες, τους Αιγυπτίους δίπλα στον Εμπεδοκλή, φθάνοντας μάλιστα στο σημείο να εκθέτουν σε θέα τον Αναξαγόρα μαζί με τους Ιουδαίους και τον Πυθαγόρα μαζί με τους Κινέζους.
G. Heggel: Η ανύψωση και η πραγματική αναγέννηση του πνεύματος πρέπει να αναζητηθούν μόνον στην Ελλάδα.
R. Wagner: Η Ελληνική τέχνη υπήρξε πράγματι τέχνη, ενώ η δική μας ένα απλό καλλιτεχνικό επάγγελμα.
E. Friedell: Οι Έλληνες δημιούργησαν σε όλους τους τομείς διαχρονικά πρότυπα, και γι' αυτό είναι ο πνευματικά υγιέστερος λαός του κόσμου.
H. Keller: Αν το βιολί είναι το τελειότερο μουσικό όργανο, η Ελληνική γλώσσα είναι το βιολί του ανθρώπινου στοχασμού.
Αυτά είπαν και έγραψαν οι ευγνώμονες πνευματικοί γίγαντες ανά τον κόσμο για την Ελλάδα και το Έλληνα. Μίλησαν όμως για τους προγόνους των Ελλήνων, γι' αυτούς που δημιούργησαν τον πολιτισμό του Ανθρώπου. Δεν έλαβαν υπ' όψιν τους «απογόνους», δηλαδή τους αφρικάνους και ασιάτες «νεοέλληνες αδελφούς μας», επιβεβαιώνοντας για μια ακόμη φορά πως οι Αρχαίοι Έλληνες πετύχαν σε όλα εκτός από τους απογόνους τους. Σε κάθε περίπτωση αυτοί που έβαλαν σκοπό να δημιουργήσουν «νέους» Έλληνες παραβιάζουν τους φυσικούς νόμους. Αυτό κατά την ελληνική κοσμοαντίληψη αποτελεί Ύβρη προς τον Θεό. Ας μη το ξεχάσουν ποτέ αυτό, όσοι έβαλαν σκοπό τους το τέλος της Ελληνικής Φυλής.

Ευάγγελος Χ. Χανιώτης
ΠΗΓΗ: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ