Φόρο υποτελείας μέσω κράτησης τροφίμων από τις φυλακές του Γκουαντάναμο πληρώνει η Αλβανία στο μεγάλο αφεντικό.

25/2/10
Από χθες: Άλλοι τρεις έγκλειστοι του Γκουαντάναμο στην Αλβανία
Σύμφωνα με το αλβανικό υπουργείο Εσωτερικών μεταφέρθηκαν χθες από τις φυλακές του Γκουαντάναμο προς την Αλβανία τρεις έγκλειστοι μουσουλμάνοι. Συγκεκριμένα μεταφέρθηκαν ο Σαλεχ μπιν Χαντι Ασάσι από την Τυνησία, ο Σαρίφ Φατι Αλι αλ Μισάντ από την Αίγυπτο και ο Αμπντούλ Ραούφ Ομάρ Μοχάμαντ Αμπού αλ Κουσίν από τη Λιβύη.

Αυτό έγινε σύμφωνα με την διμερή συμφωνία μεταξύ της κυβέρνησης των ΗΠΑ και της αλβανικής κυβέρνησης, σημειώνει η ανακοίνωση, προσθέτοντας πως η μεταφορά των εγκλείστων είναι αποτέλεσμα των συγκεκριμένων δεσμέυσεων που έχει αναλάβει η αλβανική κυβέρνηση για τη στήριξη των πρωτοβουλιών του Ομπάμα για το κλείσιμο του Γκουαντάναμο και την μεταφορά των φυλακισμένων σε ασφαλείς και φιλικές χώρες. Με την αποδοχή και των τριών αυτών, ο συνολικός αριθμός φυλακισμένων του Γκουαντάναμο στην Αλβανία φτάνει τους έντεκα.

Να σημειώσουμε πως η Αλβανία είναι από τις λίγες χώρες που αποδέχθηκε να φιλοξενήσει φυλακισμένους από το Γκουαντάναμο, τη στιγμή που κάτι τέτοιο τέτοιο δεν αποδέχθηκαν ούτε και άλλες μικρές χώρες ανά τον κόσμο. Η πράξη αυτή είχε συμφωνηθεί κατά τη διάρκεια επίσκεψης στα Τίρανα του αμερικανού απεσταλμένου Fried.

ΠΗΓΗ: Δερόπολη