Η καθημερινότητα μας παραδομένη στα καλάσνικοφ της μαφίας που περιμένει την «ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΗΣΗ» της.

19/2/10
«Αυτοί είναι από τη μαφία, τα πράγματα είναι επικίνδυνα».
Ομογενής από την πρώην Σοβιετική Ένωση, που έγινε μάρτυρας της εκτέλεσης 35χρονου Αρμένιου από άγνωστο σε ταβέρνα της Πολίχνης, ήταν τρομοκρατημένος. Περπατούσε έξω από το κατάστημα, αλλά απέφευγε κάμερες και φωτογράφους για... ευνόητους λόγους.

Ο άγνωστος εκτελεστής, που προκάλεσε το μακελειό στην Πολίχνη, εκτός του 35χρονου, τραυμάτισε άλλους δύο φίλους του και μία νεαρή που καθόταν σε άλλο τραπέζι του καταστήματος. Ο δράστης άφησε το στίγμα του δείχνοντας πως εκτέλεσε συμβόλαιο θανάτου.

Έσπασε ένα μικρό τζάμι, έβαλε το Καλάσνικοφ και άρχισε να πυροβολεί στοχεύοντας στον 35χρονο, με το όνομα “Γκιόργκι”. Στη συνέχεια έφυγε περπατώντας-κανείς δεν είδε από ποια πλευρά εξαφανίστηκε-, πετώντας το όπλο και 22 σφαίρες σε κάδο απορριμμάτων.

«Ήταν καπνός, μπαμ κι έφυγε, δεν προλάβαμε να καταλάβουμε τίποτε», είπε στη «Μ» ο κ. Γιώργος Καρύδης, ιδιοκτήτης της ταβέρνας με το όνομα «Τυφλίδα», στην οποία συχνάζουν κυρίως ομογενείς. «Εμείς ακούσαμε μόνο τους πυροβολισμούς και μία γυναίκα να φωνάζει. Έγιναν όλα πολύ γρήγορα», είπε από την πλευρά του ο 50χρονος γείτονας Νίκος Τσεμπερλίδης.

Στην περιοχή επικράτησε πανικός, καθώς εκείνη την ώρα κατέβαιναν από την κεντρική οδό Άγνωστου Στρατιώτη μαθητές που είχαν τελειώσει το φροντιστήριο. «Η Πολίχνη έμοιαζε ανοχύρωτη. Το συνταγματικό δικαίωμα των πολιτών για προστασία της ζωής τους δεν παρέχεται από τις αρχές. Έχουμε ένα τμήμα που έχει να καλύψει τεράστια απόσταση χωρίς να είναι επανδρωμένο και χωρίς εξοπλισμό», σχολίασε ο δήμαρχος Πολίχνης Κώστας Θεοδωρίδης, ο οποίος συγκάλεσε έκτακτο δημοτικό συμβούλιο για την εγκληματικότητα.

Δράση στη νύχτα
Με προσαγωγές υπόπτων όλη τη νύχτα οι αρχές ασφαλείας προσπαθούσαν να ξεδιαλύνουν τα κίνητρα της δολοφονίας. Το θύμα δεν είχε απασχολήσει τις αρχές, ωστόσο στον κόσμο της νύχτας ήταν γνωστό ότι διατηρούσε φιλίες με άτομα που δραστηριοποιούνται σε «προστασίες». Άλλωστε, στις 28 Οκτωβρίου 2008 ο 35χρονος ήταν παρέα με 33χρονο ομοεθνή του, ο οποίος πυροβόλησε και σκότωσε 24χρονο ομογενή σε κεντρικό δρόμο της Νικόπολης, όταν ο τελευταίος διαμαρτυρήθηκε. Τότε δεν είχε προκύψει κανένα στοιχείο σε βάρος του και είχε απλώς προσαχθεί. Συνέχισε να δραστηριοποιείται στη νύχτα, ενώ ο 33χρονος συνελήφθη μόλις τον περασμένο Οκτώβριο.

Αστυνομικοί θεωρούν βέβαιο πως ο δράστης του μακελειού ενδεχομένως να έχει ήδη εγκαταλείψει τη Θεσσαλονίκη.

Του Κώστα Καντούρη
kantouris@hotmail.com

ΠΗΓΗ: ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ