Βγήκαν τσάρκα οι Τούρκοι στο Αιγαίο. Αυτοί εξαγάγουν τα εσωτερικά τους προβλήματα κι εμείς πτωχεύουμε...

28/2/10
"Τσαμπουκάδες" τουρκικής φρεγάτας ανοικτά του Σουνίου!
Βόλτες στο Αιγαίο κόβει από το βράδυ του Σαββάτου η φρεγάτα "Γκαζιαντέπ" του τουρκικού πολεμικού ναυτικού, η οποία έφτασε να κινείται ανάμεσα στο Σούνιο και την Τζια! Η τουρκική φρεγάτα -τύπου Oliver Hazard Perry- απέπλευσε το βράδυ του Σαββάτου από τον τουρκικό ναύσταθμο του Ακσάζ και κινήθηκε με δυτική πορεία, έφθασε μέχρι τη θαλάσσια περιοχή νότια της Μήλου και στο σημείο εκείνο άλλαξε πορεία, πλέοντας με κατεύθυνση προς Βορρά.

Τις πρωινές ώρες της Κυριακής, πέρασε ανάμεσα στο Σούνιο και την Τζια και περίπου στη μία το μεσημέρι, βρισκόταν στο Κάβο Ντόρο.

Τον προκλητικό πλου της τουρκικής φρεγάτας, η οποία δε λαμβάνει μέρος σε κάποια άσκηση, παρακολουθεί διακριτικά από απόσταση, η πυραυλάκατος του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού "Ρουσσέν". Παρά το γεγονός ότι η τουρκική φρεγάτα διέπλευσε και από ελληνικά χωρικά ύδατα, δεν έχει παραβιάσει τους κανόνες της αβλαβούς διέλευσης, όπως τουλάχιστον υποστηρίζουν αξιωματικοί του Πενταγώνου. Η πορεία της "Γκαζιαντέπ", παρακολουθείται από την ελληνική πυραυλάκατο και καταγράφεται από τα παράκτια ραντάρ, αφού το δρομολόγιό της και συνολικά ο πλους που ξεκίνησε από την βάση του Ακσάζ, δε θεωρείται ένα σύνηθες περιστατικό.

Αντιθέτως πρόκειται μάλλον για έναν από τους γνωστούς τουρκικούς "τσαμπουκάδες". Έπειτα από εντολές της Άγκυρας η φρεγλατα "Γκαζιαντέπ" έκανε "επίδειξη" της τουρκικής σημαίας πολύ κοντά στην Μήλο, την Κέα, την Άνδρο, την Σκύρο, ενώ η παρουσία της κάποια στιγμή ήταν εμφανής σε όσους βρίσκονταν στην περιοχή του Σουνίου.

ΠΗΓΗ: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ