Κάτι ύποπτο ετοιμάζεται στην Κρήτη.

27/2/10
Το τελευταίο διάστημα πληθαίνουν τα κρούσματα βίας στα Χανιά της Κρήτης...
Ας θυμηθούμε τον διπλό εμπρησμό της Εβραϊκής συναγωγής της πόλης, που πολλοί ειδήμονες βιάστηκαν να τον αποδώσουν σε αντισιωνιστική επίθεση κάποιων «κακών» Ελλήνων, αλλά γρήγορα αποδείχθηκε με την σύλληψη των αλλοδαπών δραστών, ότι ήταν καθαρή προβοκάτσια, μια συνηθισμένη ενέργεια ξένων πρακτόρων. Βέβαια για τις δηλώσεις και τις κατηγορίες που εξεφράσθησαν πριν την διαλεύκανση της υπόθεσης, δεν ευαισθητοποιήθηκε κανείς να τις πάρει πίσω!

Μετά από λίγες ημέρες, ακολουθεί η επίθεση σε μια 27χρονη από δύο κουκουλοφόρους, που σχημάτισαν με ξυραφάκια δύο αγκυλωτούς σταυρούς στο πάνω μέρος του αριστερού της βραχίονα και άλλους τρεις στο δεξί μανίκι του μπουφάν της. Η αποτρόπαια αυτή επίθεση, χωρίς να έχει ολοκληρωθεί η αστυνομική έρευνα, αποδόθηκε από όλα τα ΜΜΕ σε ακροδεξιούς νοσταλγούς του παράφρονα Χίτλερ.

Αν κάποιος φορέσει μια κουκούλα και ένα βράδυ ακινητοποιήσει μια κοπέλα και με ένα ξυράφι, σχηματίσει στο μπράτσο της, ένα «πράσινο» ήλιο ή ένα σφυροδρέπανο, σημαίνει ότι υποχρεωτικά θα ήταν μια επίθεση από οπαδούς των πολιτικών κομμάτων που συνειρμικά συνδέονται με τους συμβολισμούς αυτούς; Όχι απαραίτητα. Πολύ πιθανό να το έκανε κάποιος που θα ήθελε να στρέψει την κοινή γνώμη εναντίον τους. Έτσι δεν είναι;

Είναι οπωσδήποτε καταδικαστέα η όποια βίαιη πράξη κατά της ανθρώπινης ζωής και αξιοπρέπειας, με αφορμή τις ιδεολογικές πεποιθήσεις που κουβαλάει κανείς μέσα του! Όμως ζούμε σε μια ύποπτη χρονικά συγκυρία και οφείλουμε να είμαστε διπλά προσεκτικοί πριν καταδικάσουμε οποιεσδήποτε κοινωνικές ομάδες ως ηθικούς ή φυσικούς αυτουργούς, αυτών των βίαιων ενεργειών.

Δεν είναι ξεκάθαρο τελικά αν όντως η Κρήτη θα κληθεί να επιλέξει το 2012 μέσω δημοψηφίσματος την τύχη της, αν θα παραμείνει δηλαδή ενωμένη με την μητέρα-Ελλάδα ή αν θα αυτονομηθεί. Το τι πραγματικά επιθυμεί ο Κρητικός λαός είναι γνωστό τοις πάση. Μήπως όμως παίζονται σενάρια στήριξης του ΛΑΘΡΟνομοσχεδίου από την μια και αποσταθεροποίησης του νησιού από την άλλη; Μήπως κάποιοι έχουν βάλει στο μάτι την Κρήτη;

Εφιάλτης