Γάμος μεταξύ ανηλίκων στο Πακιστάν. Σε λίγο και… στην πόρτα μας!

24/2/10
Ένα από τα «καλά» του πολυπολιτισμού είναι ότι μας παρέχει μια μοναδική, για τους εν ισχύ φυσικούς νόμους εμπειρία, την δυνατότητα να βιώνουμε ταυτόχρονα σε διαφορετικές ιστορικές περιόδους της ανθρώπινης εξέλιξης. Κάτι σαν να ζούμε σε παράλληλα σύμπαντα, που μπορούμε όμως να αλληλεπιδρούμε με αυτά.
Σκεφτείτε αύριο, στο διπλανό σας σπίτι να εκτυλισσόταν μια τελετή γάμου μεταξύ δύο παιδιών, όπως αυτή που συνέβη στο Πακιστάν.
Συγκεντρώθηκαν περίπου 100 φίλοι και συγγενείς στο Καράτσι του Πακιστάν, να ενώσουν με τα δεσμά του γάμου, ένα νεόνυμφο ζευγάρι που αποτελούνταν από τον επτάχρονο γαμπρό, τον Μοχάμαντ και την πεντάχρονη νύφη, τη Νίσσα. Ευτυχώς η τελετή αυτή ποτέ δεν ολοκληρώθηκε γιατί επενέβη η αστυνομία και συνέλαβε τον ιερέα που θα τελούσε το γάμο καθώς και τους πιστούς ισλαμιστές γονείς των μικρών παιδιών.
Οι γονείς ισχυρίστηκαν ότι είχαν κανονίσει να τελέσουν αυτό το γάμο μετά το τέλος της οκτάχρονης διαμάχης που είχαν μεταξύ τους οι δύο οικογένειες!
Είναι γνωστό ότι γάμοι μεταξύ παιδιών τόσο μικρής ηλικίας, γίνονται σε αγροτικές περιοχές του Πακιστάν, αλλά το παράξενο σε αυτή την περίπτωση είναι ότι προσπάθησαν να τον τελέσουν στο κέντρο μιας μεγαλούπολης.
Οι γονείς θα περάσουν από δίκη αλλά η μεγαλύτερη ποινή που θα μπορούσε να τους επιβληθεί ανέρχεται σε φυλάκιση ενός μηνός και σε πρόστιμο ύψους 10 δολαρίων.

Άντε βρε και στα… δικά… μας !!!