ΣΟΚ: Οι Έλληνες στα φανάρια και οι ΛΑΘΡΟ στα παλάτια! Αυτή είναι η κατάντια μας κι έρχονται ακόμα χειρότερες μέρες.

23/2/10
Έχουμε συνηθίσει τα τελευταία χρόνια, στην εικόνα των μεταναστών που στέκονται πουλώντας την πραμάτεια τους στα φανάρια, άλλους να πιέζουν για "καθάρισμα" του παρμπρίζ και κάποιους άλλους να περιφέρονται ως πλανόδιοι μουσικοί γρατζουνώντας τα όργανα τους...
Σήμερα, κατά την διάρκεια ενός μικρού οικογενειακού ταξιδιού που κάναμε, γίναμε μάρτυρες μιας σκηνής που ομολογουμένως μας συγκλόνισε. Κατά το μεσημεράκι βρεθήκαμε σταματημένοι στο κόκκινο φανάρι, πριν την είσοδο της αερογέφυρας του Ρίου-Αντιρρίου, με πρόθεση να περάσουμε στην Πάτρα με προορισμό την Αθήνα. Εκεί στο φανάρι, βλέπουμε μια ταλαιπωρημένη μεσόκοπη γυναίκα, με ένα ταυ στα χέρια να έρχεται προς τα ακινητοποιημένα αυτοκίνητα... Γυρνώ προς την σύζυγό μου και της λέω, τι είναι πάλι τούτο; Για λίγα δευτερόλεπτα προσπαθούσαμε να μαντέψουμε από που να κρατά η σκούφια αυτής της γυναίκας. Ώσπου έφτασε και σε μας και δύστροπα της αρνηθήκαμε το καθάρισμα του τζαμιού... Απ' το μισάνοιχτο παράθυρο ακούσαμε λίγες κουβέντες που μας τάραξαν ακαριαία.
Αυτή η ταλαιπωρημένη γυναίκα ψέλλιζε,
- Μην αρνηθείτε και σεις, δεν έχω κάνει σεφτέ καθόλου σήμερα...
- Από που είσαι την ρωτάμε, ενώ την αφήσαμε να κάνει την "δουλειά" της…
- Είμαι απ’ τα χωριά της Ναυπάκτου, δεν τα βγάζω πέρα, τι να κάνω…
Της δώσαμε κάτι κέρματα και έφυγε, ενώ εμείς κοιταζόμασταν αμήχανα.

Καταλάβατε αγαπητοί μου περί τίνος πρόκειται; Αυτή η γυναίκα δεν ήταν ζητιάνα, ούτε ναρκομανής, ούτε μια παρανόμως εισερχόμενη μετανάστρια…
Ήταν μια φτωχιά Ελληνίδα, που δεν είχε να φάει και πάλευε να καθαρίσει λίγα τζάμια αυτοκινήτων, για να εξοικονομήσει κάποια χρήματα ώστε να επιβιώσει!
Μετά απ’ αυτό ντρέπομαι και θυμώνω ταυτόχρονα πάρα πολύ, όταν βλέπω ότι για τους μετανάστες, προστρέχει το κράτος και πάμπολλοι ψευτοανθρωπιστές παρατρεχάμενοι για να τους παρέχονται τα αυτονόητα, όπως δουλειά, δωρεάν εκπαίδευση, δωρεάν παροχές υγείας, συμμετοχή στο δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι, δωρεά ελληνικής ιθαγένειας!!!

Κωνσταντίνος Αθανασιάδης
Συνταξιούχος

- Επιστολή που λάβαμε μέσω email -